Slachthuizen moeten maatregelen nemen om sluiting te voorkomen

DEN HAAG - Vleesverwerkingsbedrijven gaan zich de komende periode inzetten om hun medewerkers te beschermen tegen besmetting met het coronavirus en andere gezondheidsgevaren. Dat heeft de vleessector dinsdag beloofd na een gesprek met minister Schouten. De slachthuizen moeten hiervoor zelf maatregelen nemen.

De minister voerde overleg met de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) en andere partijen uit de sector. Aanleiding voor het gesprek was de uitbraak van het coronavirus onder medewerkers van vleesverwerker Vion in Groenlo. Van de 657 medewerkers van Vion testten er 147 positief op het virus.

"De vertegenwoordigers hebben beloofd alle zeilen bij te zetten om de situatie bij de vleesverwerkers te verbeteren", aldus Schouten. De vertegenwoordigers van de vleessector en Schouten hebben onder andere gesproken over de manier waarop de slachthuizen met arbeidsmigranten omgaan. De slachthuizen moeten aantonen dat de huisvesting op orde is en het vervoer van arbeidsmigranten verantwoord is. Veel arbeidsmigranten wonen bij elkaar in huis en worden samen met busjes naar het werk gebracht.

Bovendien is de sector aangesproken op dierenwelzijn. De vleessector moet scenario's maken voor het geval de werkzaamheden in slachthuizen stil komen te liggen.

Al het personeel in de vleessector zal de komende tijd getest worden op het coronavirus.

 

Zie ook: Vion neemt extra coronamaatregelen





Laatste nieuws