'Jumbo schrapt honderden banen op het hoofdkantoor ondanks coronasucces'

VEGHEL - Jumbo gaat 300 van de 1.300 banen op het hoofdkantoor in Veghel schrappen, aldus Jumbo-CFO Ton van Veen dinsdag in gesprek met het FD.

De verloren banen hebben niets te maken met de huidige prestaties van de supermarktketen, want Jumbo ziet de omzet in zowel de winkels als online flink groeien sinds de coronacrisis. De winkelomzet ligt dit jaar 15% hoger en online stegen de verkopen met liefst 50%.

Het reorganisatieplan werd in januari al intern aangekondigd. Van Veen noemt het hoofdkantoor "uitgedijd", onder meer door de verschillende overnames die Jumbo deed de afgelopen jaren. Jumbo nam winkels over van Sligro, Hema, Agrimarkt en Marqt-moeder Udea. Daarnaast breidde het uit naar België.

De supermarktketen heeft nog wel overwogen om de reorganisatie uit te stellen door de coronacrisis, maar na overleg met de ondernemingsraad werd besloten om het plan toch door te zetten. Langer uitstel zou voor "onrust en onduidelijkheid" zorgen bij het personeel.

Door de coronacrisis is het sociaal plan voor de weggestuurde werknemers uitgebreid. "Mensen die gedwongen weg moeten, mogen 1 september stoppen met werken, maar blijven tot 1 december in dienst", aldus Van Veen tegen de zakenkrant. "Zo hebben ze alle tijd voor sollicitaties of scholing. En hun ontslagvergoeding wordt hoger dan we eerst hadden gepland. Het gaat toch om tachtig mensen met tachtig gezinnen."

 

Bron: FD





Laatste nieuws