Albert Heijn versoepelt regels: winkelwagen of mandje niet meer verplicht

ZAANDAM - Albert Heijn gaat in een aantal winkels klanten niet meer verplichten om met een wagentje of mandje te winkelen als afstand houden in de winkel geen probleem is. Albert Heijn geeft klanten graag de ruimte hier zelf een keuze in te maken.

"Elke winkel is anders”, aldus AH-woordvoerder Pauline van den Brandhof. "Dit gaat om winkels die groot zijn en waar afstand houden geen moeite kost. In zo’n geval willen we klanten niet verplichten om met een karretje of mandje te lopen.”

Het uitgangspunt blijft dat in filialen 1,5 meter afstand moet worden gehouden. Maar het ligt aan de managers van de AH-supermarkten om winkelend publiek eventueel zonder wagentje te laten winkelen. "Iedere manager kent zijn eigen winkel het beste. Je kan dit zien als maatwerk per winkel.”

Personeel van Albert Heijn zal de handgrepen van wagentjes en mandjes blijven schoonmaken. De brancheorganisatie van supermarkten laat weten dat er niets verandert aan de regel van maximaal één klant per tien vierkante meter winkelvloer tegelijk.





Laatste nieuws