Personeel Vion Groenlo moet in quarantaine vanwege virusuitbraak

22-05 09:45 | bron: FoodPro Network

GROENLO - Alle 600 medewerkers van Vion in Groenlo moeten twee weken in thuisquarantaine. Dit besluit is genomen na een uitbraak van het coronavirus onder het personeel, zo bericht Vion vrijdag.

Het besluit is genomen in overleg met de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland en de GGD. Volgens het vleesverwerkingsbedrijf is hiervoor gekozen zodat de GGD het bron- en contactonderzoek goed kan uitvoeren.

Woensdag werd bij een steekproef duidelijk dat 45 medewerkers besmet waren met het coronavirus. Alle medewerkers worden nu getest. 250 werknemers wachten hier nog op. Uit voorzorg mogen de 600 medewerkers twee weken niet naar hun werk komen, zo werd gisteren al besloten.

Vion zegt nauw samen te werken met de veiligheidsregio, de GGD, het RIVM en andere betrokken instanties. CEO Ronald Lotgerink benadrukt dat de gezondheid van het personeel en de bewoners van de regio vooropstaat.

Lotgerink is verrast door de virusuitbraak en laat weten dat alle benodigde maatregelen zijn genomen om besmetting te voorkomen. "Als Vion en als sector moeten we hier snel van leren, waar nodig ons gedrag aanpassen en dat met elkaar delen."

Omdat de vleesproductie in Groenlo stil is komen te liggen, zijn de werkzaamheden tijdelijk verplaatst naar andere vestigingen van Vion.

 





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
10 jul Biotechnologiebedrijf in Singapore produceert melk in een laboratorium
10 jul België verplicht mondkapje in supermarkt
10 jul Bijna een op de drie werkenden kreeg overheidssteun om corona
10 jul Vion rekent op flinke veekrimp voor 2030
10 jul Walmart laat robots de vloer schrobben (video)
10 jul Whitepaper: EnSURE Touch
09 jul ‘Ahold Delhaize gaat strijd aan met Jumbo voor Hema’
09 jul FAO verwacht daling van 3% van het vleesverbruik in 2020
09 jul ING: 'Horeca stevent af op omzetdaling van 30 tot 40% in 2020'
09 jul 3 tips om deze zomer het hoofd koel te houden op de kwaliteitsafdeling
09 jul Terra Natura International over uitwisselen correcte productdata: ‘Professioneel met data omgaan zorgt voor controle’
09 jul Eeuwenoude fermentatietechniek weer helemaal hot
09 jul De Enssieg Groep prolongeert als Preferred & Approved applicator voor Ucrete vloeren.
08 jul Nestlé gaat productie van Nespresso-koffie uitbreiden
08 jul Europees project FoodSHIFT gericht op duurzaam lokaal voedselsysteem in 9 steden
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie
uw banner hier?