Ingewijden: horeca toch niet eerder open dan 1 juni

DEN HAAG - Middelbare scholen, de horeca en culturele instellingen kunnen zich opmaken om volgende maand beperkt weer open te gaan. Omdat het coronavirus nog niet opvlamt, kan het kabinet daarvoor vanavond tijdens de persconferentie volgens ingewijden groen licht geven. Maar het kabinet maakt meteen ook duidelijk wanneer het op de rem trapt.

Horeca toch niet eerder open dan 1 juni

De ministers die het meest te maken hebben met de coronacrisis, zullen volgens Haagse bronnen besluiten dat de horecazaken toch niet eerder dan 1 juni open mogen, ondanks druk vanuit die branche.

Het kabinet volgt daarmee het advies van de veiligheidsregio's, die willen vasthouden aan 1 juni. De opening mag op die tweede pinksterdag ook pas vanaf het middaguur, om te voorkomen dat er mogelijk feestjes of andere bijeenkomsten plaatsvinden in de nachtelijke uren. De vorige maatregelen die werden opgeheven waren lang niet zo "spannend" als deze, aldus premier Mark Rutte eerder. 

Daarom heeft 'coronaminister' Hugo de Jonge een 'bedieningspaneel' ontworpen dat laat zien hoe de strijd tegen de epidemie ervoor staat en welke maatregel het kabinet neemt als het virus weer de kop opsteekt. Dan zouden misschien in een bepaalde regio de terrassen toch weer dicht kunnen gaan, wordt reizen met het ov ingeperkt of wordt een ander advies of andere maatregel aangescherpt.

 

Bron: ANP





Laatste nieuws