Colruyt wil eigen 'zeeboerderij'
bron: FoodPro Network
NIEUWPOORT - Colruyt hoopt, indien alles volgens plan verloopt, over 2 jaar Belgische mosselen te oogsten in een eigen ‘zeeboerderij’. Colruyt heeft hiervoor een vergunning aangevraagd voor het project dat 5 kilometer voor de kust van Nieuwpoort moet komen, maar zowel de stad als de vissers zijn fel tegen het project, aldus Het Laatste Nieuws.
Colruyt experimenteert al een aantal jaar met het kweken van mosselen. Vorige zomer bracht het de eerste lading aan wal. Voor de kust van Nieuwpoort wil Colruyt nu een zeeboerderij van 4,5 vierkante kilometer starten.
“Voor de mosselen mikken we in het meest gunstige scenario op de zomer van 2022”, aldus de woordvoerder van Colruyt in de krant. “Op termijn willen we er ook oesters en zeewier kweken. Maar eerst de vergunning binnenhalen, uiteraard.” Ook baggerbedrijf DEME investeert in het project.
Wanneer voltooid, zou de zeeboerderij 2.000 ton mosselen per jaar kunnen opleveren, net als 100 ton oesters en 100 ton zeewier.
Laatste nieuws
-
26 apr Kabinet legt keuzes voor aan Kamer voor suikertaks op frisdranken
-
26 apr Lagere omzet en marge voor Corbion
-
26 apr Unilever-topman wil realistische duurzaamheidsdoelen
-
26 apr Wijnconsumptie op laagste niveau sinds 1996
-
26 apr Arla Foods Ingredients neemt activiteiten in wei over van Volac
-
26 apr Ahold Delhaize opent tech-studio in Roemenië
-
26 apr Jumbo neemt distributiecentrum voor versproducten in Nieuwegein in gebruik
-
26 apr 5 Trends voor digitalisering in food
-
26 apr Podcast Webinar | Wat is digitale transformatie en hoe zet je de volgende succesvolle stap?
-
25 apr Duitse vleesconsumptie nam in 2023 met 0,8% af
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan