Albert Heijn doet online proef met Nutri-Score bij circa 2.000 producten

ZAANDAM - Albert Heijn start vandaag een nieuwe proef met het voedselkeuzelogo Nutri-Score. Gedurende zes weken plaatst de supermarktketen het logo bij circa 2.000 producten op de website. Het is daarbij de bedoeling om te kijken of klanten producten filteren op basis van Nutri-Score, de achterliggende informatie over het logo duidelijk vinden en hun aankopen hierop aanpassen, aldus Albert Heijn op zijn website.

Deze online proef volgt op een eerdere test met het Nutri-Score logo in een Albert Heijn in Den Haag. Voor de proef werkt Albert Heijn samen met wetenschappers van verschillende universiteiten. De proef begint vandaag en loopt tot en met 25 juni 2020.

Eind 2019 koos het ministerie van VWS voor Nutri-Score als het nieuwe voedselkeuzelogo voor Nederland. Albert Heijn is positief over deze keuze en hoopt zo snel mogelijk te kunnen starten met de implementatie.

Nutri-Score

In België, Frankrijk, Spanje en Duitsland wordt al gewerkt met Nutri-Score. Het Nutri-Score-systeem, in de basis ontstaan aan Oxford University en doorontwikkeld in Frankrijk, bestaat uit een 5-kleurenschaal met 5 letters van A (gezondste keuze) tot E (beperkt consumeren). De score wordt berekend op basis van een systeem dat rekening houdt met de totale voedingswaarde, waarbij positieve en negatieve elementen tegen elkaar worden afgewogen.

Zo heeft het gehalte aan suikers, verzadigde vetzuren, calorieën en zout een negatieve invloed op de score, terwijl het gehalte aan fruit, groenten, vezels en eiwitten de score verbetert. Ook het CBL (Centraal Bureau Levensmiddelenhandel) en de Consumentenbond hebben eerder hun voorkeur uitgesproken voor Nutri-Score.

 

Zie ook: HAK gaat als eerste in Nederland Nutri-Score invoeren

Zie ook: AH voert Nutri-Score online in en pleit voor landelijke invoering

Zie ook: Ook Iglo kiest voor Nutri-Score op verpakking

Zie ook: Ook Duitsland kiest voor Nutri-Score

Zie ook: HAK zet introductie voedselkeuzelogo Nutri-Score door

Zie ook: Nestlé zet Nutri-Score op alle eigen producten in Europa

 

Bron: Albert Heijn, FoodPro Network 





Laatste nieuws