Meer voedselfraude in tijden van crisis?

25-05 10:09 | bron: FoodPro Network

WAGENINGEN - Bedrog met voedsel. Het is van alle tijden. Het is onacceptabel, maar gebeurt nog steeds vaak. De huidige corona crisis, voert de druk op mensen nog meer op dan anders. Regels met betrekking tot voedselfraude bestaan al enorm lang. Ook in de huidige Europese wetgeving zijn regels opgenomen. Het is goed om na te denken over hoe kwetsbaar we zijn voor voedselfraude als consument, bedrijf, keten en sector.

Hoe ziet iemand eruit die knollen voor citroenen verkoopt? Zijn dit reguliere bedrijven waarbij er sprake is van witte boordencriminaliteit of gaat het om georganiseerde misdaad? En hoe betrouwbaar zijn certificaten?

Voedselfraude is een belangrijk onderdeel uit de cursus voedselwetgeving, die 14 en 15 oktober a.s. zal plaatsvinden. Prof. Saskia van Ruth van Wageningen Food Safety Research zal dit thema behandelen. In dit deel zullen we de verschillende aspecten van voedselfraude toelichten en gaan we in op relevante wetgeving, het begrip voedselfraude, praktijknormen, gedragscomponenten bij voedselfraude en preventie strategieën.

Benieuwd naar de cursus? Bekijk de flyer.





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
29 mei Vleesverwerkingsbedrijf Van Rooi Meat gesloten na 21 positieve coronatests
29 mei Horeca in het eerste kwartaal al zwaar getroffen door coronamaatregelen
29 mei KWID: wanneer en hoe?
29 mei Geaccrediteerde gisten & schimmels analyse in 3 dagen
29 mei Blijf vanaf 12 euro per dag in contact met uw doelgroep: de voedingsindustrie
28 mei Moederbedrijf Douwe Egberts deze week al naar Amsterdamse beurs
28 mei Flinke groei omzet supermarkten in week van Hemelvaart
28 mei Vion gaat transport van personeel anders organiseren
28 mei Ontslagboete wordt toch afgeschaft: noodpakket met maand verlengd
28 mei 'Schuldeisers willen eigenaar worden van HEMA'
28 mei Hoe de houdbaarheid van voedingsmiddelen aanzienlijk verlengd kan worden
28 mei Delino een mosterdgele vloer op maat van elke saus (video)
28 mei Leergang FSSC 22000 Implementatie Training
27 mei Slachthuis Vion in Apeldoorn per direct dicht omdat medewerkers samen in busjes reizen
27 mei Carrefour verlaagt prijzen van nog eens 1.000 producten
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie
uw banner hier?