Ucrete van Master Builders Solutions in het R&D center van Arla Foods

31-07 06:03 | bron: FoodPro Network

SKEJBY - Het R&D-team van Arla Foods verlegt elke dag de grenzen van wetenschap en technologie om het beste uit zuivel te halen. Voor de bouw van haar nieuwe onderzoekscomplex, het Arla Innovation Centre, ging de onderneming op zoek naar een vloer die voldeed aan de vereisten op het vlak van hygiëne en duurzaamheid en ook een stevige basis vormde voor geavanceerde productontwikkeling. Ontdek waarom Ucrete, de perfecte keuze was ...

Een futuristische center voor levensmiddelentechnologie

Het Agro Food Park in Skejby, Denemarken, is één van de belangrijkste bedrijfs- en onderzoekslocaties in de wereldwijde levensmiddelensector en ligt in het hart van de Deense levensmiddelencluster. Met zo’n prestigieuze reputatie was dit voor Arla de ideale plaats om zijn nieuwe testcenter te vestigen, waar 150 R&D-medewerkers van over de hele wereld samenwerken aan een portfolio van zuivelproducten voor retailmarkten in Europa, Azië en Zuid-Amerika, met de meest geavanceerde laboratoriumapparatuur op het vlak van zuivelinnovatie.

Strenge eisen voor hygiënische vloeren en veiligheid

Uiteraard zijn strikte hygiënenormen essentieel voor elke voorziening waar voedsel wordt verwerkt en de vloerspecificatie voor Arla’s innovatieve nieuwe R&D-hub was geen uitzondering. De vloer moest voldoen aan de reglementaire vereisten van de International Food Standard (IFS); kortom, de groei van bacteriën tegengaan, zeer goed te reinigen zijn en bestand zijn tegen agressieve schoonmaakmiddelen.

Ook de werkomgeving is belangrijk en die omvat ook de lucht die de werknemers in het gebouw inademen. De juiste vloer voor de vestiging mocht geen gassen, vluchtige organische stoffen (VOS) of geuren uitstoten die de lucht kunnen verontreinigen en levensmiddelen kunnen aantasten. Passende gradaties van slipweerstand waren nodig om te voorkomen dat medewerkers uitglijden, struikelen en vallen op vloeren die soms nat en vettig kunnen zijn. Tot slot moest de vloer slijtvast en robuust zijn, en een lange levensduur hebben.

Het juiste Ucrete vloersysteem kiezen

De projectontwikkelaar, de adviserend ingenieur en de architect van het Arla Innovation Centre werkten samen met de vloerexperts van Master Builders Solutions om alle criteria voor de vloer van dit spraakmakende proefproject af te wegen en kwamen zo uit bij het Ucrete HF100RT vloersysteem, dankzij de juiste combinatie van prestatiekenmerken.

Ucrete HF100RT is een industrievloer die wordt aangebracht door een gietproces, op basis van het unieke Ucrete heavy-duty polyurethaanharssysteem. De vloer heeft een gemiddelde slipweerstand en is geschikt voor occasionele lekken. Hij is zeer eenvoudig te reinigen en is bestand tegen de hogedrukreiniging met heet water in het Arla Innovation Centre. Ucrete HF100RT biedt  weerstand tegen chemicaliën, zuren en basen, inclusief geconcentreerd melkzuur bij 60 °C, en is dus bestand tegen melk,  zuivelproducten en ontsmettingsmiddelen. Door zijn hoge dichtheid is deze vloer volledig resistent tegen de groei van bacteriën, wat een optimale hygiëne ondersteunt.

Met Ucrete HF100RT is frisse lucht vanzelfsprekend, want deze vloer verspreidt geen geuren of andere stoffen die levensmiddelen kunnen aantasten. De vloer is niet contaminerend, zelfs niet tijdens het plaatsen. Aangezien het systeem voldoet aan de vereisten van zowel de IFS-norm als het HACCP-systeem voor gevarenanalyse en aan de strenge VOS-vereisten van de Duitse AgBB-normen en het Eurofins Air Comfort Gold-label kreeg uitgereikt, vinkt dit alle vakjes voor elke vereiste af.

Geavanceerd succes

Na de installatie van 2495 m² Ucrete opende het Arla Innovation Centre in 2017 zijn deuren en is nu een van de vele Deense zuivelfabrieken die op Ucrete vloeren kunnen rekenen. De vestigingen van wereldklasse en de ultramoderne laboratoria ontdekken nog elke dag nieuwe, interessante mogelijkheden voor R&D en ondersteunen Arla’s wereldwijde ambities op het vlak van zuivelgezondheid en voedingswaarde, productformulering en duurzame zuivelproductiemethoden.

Meer weten over hygiënische vloeren? Kom in contact met ons.

 

Bron: Master Builders Solutions - partner FoodPro Network

Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
06 aug Eten in Hong Kong
06 aug SGS Digicomply (video)
05 aug Ahold Delhaize ziet winst verdubbelen
05 aug Starbucks, Pizza Hut en Burger King sluiten zich aan bij Thuisbezorgd.nl
05 aug Nootjes op pootjes
05 aug Verbeterde voedingskwaliteit dankzij optimale temperatuurbeheersing
04 aug Thuiswerkers helpen moederbedrijf Douwe Egberts
04 aug Onaangekondigde controles op gezondheidschecks bij Van Rooi Meat
04 aug DSM houdt de schade door coronacrisis beperkt
04 aug Food provenance: Waar komt ons voedsel vandaan?
04 aug Vleesvervangers Monitor 2020
04 aug Hoe maken we duurzame én voedzame voedingsmiddelen?
03 aug Slagerijen en groenteboeren zien omzet enorm stijgen door coronacrisis
03 aug Heineken ziet bierverkopen kelderen door lockdown
03 aug DC van Aldi in Zaandam gaat in 2021 dicht
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie
uw banner hier?