Land van oorsprong en plaats van herkomst: wat betekenen de nieuwe regels?

19-10 06:03 | bron: FoodPro Network

DEN BOSCH - Vanaf april 2020 gelden er nieuwe regels over de vermelding van het land van oorsprong en de plaats van herkomst op het etiket van voedingsmiddelen. Als de indruk wordt gewekt dat het product uit een bepaald gebied komt (bijvoorbeeld door beeld, vlaggen of een vermelding van ‘geproduceerd in’) maar het primaire ingrediënt komt uit een ander land, dan moet de herkomst van het primaire ingrediënt ook worden vermeld.

Het is alleen niet altijd duidelijk wat het verschil is tussen het land van oorsprong en de plaats van herkomst. Het verschil tussen deze twee begrippen is echter cruciaal omdat een juiste oorsprongs- en herkomstvermelding op het etiket in sommige gevallen verplicht is. Bijvoorbeeld wanneer het weglaten van de vermelding de consument zou kunnen misleiden over het werkelijke land van oorsprong of de plaats van herkomst van het levensmiddel, of wanneer het op zijn minst onduidelijk is. Hiervan is sprake wanneer een tekst of beeld op het etiket een indruk geeft van een ander land van oorsprong of plaats van herkomst dan de werkelijke situatie.

Wat is nu precies het verschil en welke regels moet je naleven? Normec Foodcare legt het uit.

 

Bron: Normec Foodcare - partner FoodPro Network 





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
19 okt Danone gaat herstructureren en enkele activiteiten afstoten
19 okt Auchan verkoopt Chinese tak aan Alibaba
19 okt Investeerder Sun koopt champignongigant CNC Holding
19 okt Consument wil snelle levering online eten en drinken
19 okt Land van oorsprong en plaats van herkomst: wat betekenen de nieuwe regels?
19 okt Blijf vanaf 12 euro per dag in contact met uw doelgroep: de voedingsindustrie
16 okt Bezorgdienst Albert Heijn kan grote drukte niet aan
16 okt Bonduelle doet op World Food Day zeven beloftes voor een duurzame toekomst
16 okt Bierbrouwers gaan bij tweede horecasluiting voor maatwerk
16 okt Picnic heeft software aangepast op alcoholklok
16 okt Datakwaliteit door inspanning levensmiddelensector 96% betrouwbaar
16 okt De juiste vloer: doorslaggevend voor de voedselveiligheid
16 okt Omarm de toenemende complexiteit in productieplanning
15 okt Recall: Salmonella in gehakt Dirk
15 okt Bettinehoeve wil fors investeren in productie van geitenmelkpoeders
15 okt MKB-Nederland wil ‘stopregeling’ om faillissementen te voorkomen
15 okt Multiscope: '9 miljoen Nederlanders letten op keurmerk'
15 okt Supermarkten willen overgangstermijn voor online verkoopverbod alcohol
15 okt Whitepaper zout- en suikerreductie: 4 criteria voor succesvol reduceren
15 okt Op zoek naar een sterke industriële vloer? (video)
15 okt Voorkomen van product recalls in de voedingsmiddelenindustrie
14 okt Horecagroothandels willen weer open voor particulier
14 okt 'Deen-supermarkten gaan om 20.00 uur dicht om alcoholdiscussie voor te zijn'
14 okt Thuisbezorgd ziet aantal bestellingen fors stijgen
14 okt McCain breidt fabriek in Lelystad uit
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie
uw banner hier?