‘Consumenten zien vleesvervangers als goed en lekker alternatief’
bron: FoodPro Network
DEN BOSCH - Smaak is dé belangrijkste uitdaging bij vleesvervangers. Bovendien is het een productgroep in ontwikkeling. Er komen meer producten op de markt met minder zout, op basis van andere hoofdingrediënten of met een andere bereidingsvorm. De specialisten van Normec Foodcare zien dat dit niet of nauwelijks ten koste gaat van de smaak.
“Vleesvervangers op basis van groenten scoren nog altijd het beste in onze tests”, zo signaleert een van de smaakspecialisten. “Ik heb het gevoel dat dat komt, omdat een groenteburger voor consumenten niet op vlees hoeft te lijken. Ze zien het als een gezond alternatief.” Haar collega is het daarmee eens. “Vleesvervangers die wél op vlees lijken, zoals een schnitzel of een hamburger, scoren ook goed. Maar ze leggen het nog altijd af tegen echt vlees, zeker als consumenten deze naast elkaar proeven. Ik denk dat dat komt omdat de smaak van echt vlees, bewust of onbewust, maatgevend is. Consumenten zien een vleesvervanger wel als een goed en lekker alternatief.”
Bron: Normec Foodcare - partner FoodPro Network
Laatste nieuws
-
28 mrt Jumbo gaat rode paprika, komkommer en bosui zonder plastic verpakking aanbieden
-
28 mrt Wouter Kolk stapt op bij Ahold Delhaize
-
28 mrt Tuinboon maakt chocola in Europa
-
28 mrt Foodwatch stapt naar RCC om misleiding met vrije-uitloopeieren
-
28 mrt Nederland grootste bierexporteur EU
-
28 mrt Gezonder en duurzamer eten kan volgens studie voor hetzelfde geld
-
28 mrt Hogere prijzen stuwen verkopen maker Spa-mineraalwater
-
28 mrt Huishoudens gooien dagelijks wereldwijd miljard maaltijden weg
-
28 mrt 2024 Trendrapport voor de voedings- en drankensector
-
28 mrt Onderzoek naar omkopingsrisico’s bij organisaties
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan