‘Consumenten zien vleesvervangers als goed en lekker alternatief’

DEN BOSCH - Smaak is dé belangrijkste uitdaging bij vleesvervangers. Bovendien is het een productgroep in ontwikkeling. Er komen meer producten op de markt met minder zout, op basis van andere hoofdingrediënten of met een andere bereidingsvorm. De specialisten van Normec Foodcare zien dat dit niet of nauwelijks ten koste gaat van de smaak.

“Vleesvervangers op basis van groenten scoren nog altijd het beste in onze tests”, zo signaleert een van de smaakspecialisten. “Ik heb het gevoel dat dat komt, omdat een groenteburger voor consumenten niet op vlees hoeft te lijken. Ze zien het als een gezond alternatief.” Haar collega is het daarmee eens. “Vleesvervangers die wél op vlees lijken, zoals een schnitzel of een hamburger, scoren ook goed. Maar ze leggen het nog altijd af tegen echt vlees, zeker als consumenten deze naast elkaar proeven. Ik denk dat dat komt omdat de smaak van echt vlees, bewust of onbewust, maatgevend is. Consumenten zien een vleesvervanger wel als een goed en lekker alternatief.”

Meer over de ontwikkelingen en kansen van vleesvervangers lezen? Specialisten van Normec Foodcare praten je bij.

 

Bron: Normec Foodcare - partner FoodPro Network 





Laatste nieuws