Noodloket voor bedrijven open

DEN HAAG - Het UWV heeft om 9.00 deze ochtend het noodloket geopend voor werkgevers die in de problemen zijn gekomen door de coronacrisis. Werkgevers kunnen een aanvraag indienen om de loonkosten tot maximaal 90% vergoed te krijgen. Het UWV verwacht vandaag zeker tienduizenden aanmeldingen.

De Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW) is in leven geroepen om te voorkomen dat bedrijven failliet gaan en mensen hun baan verliezen door de coronacrisis.

De hoogte van de loonkostenvergoeding hangt af van hoe groot het omzetverlies voor ondernemingen is. Als het omzetverlies 100% is, wordt 90% van de loonkosten door de overheid betaald. Wanneer de omzet me de helft daalt, dan wordt 45% van de salarissen vergoed.

Voorwaarde voor de NOW-regeling is wel dat bedrijven zeker 3 maanden een omzetverlies van minimaal 20% verwachten en dat de onderneming het normale salaris gewoon door blijven betalen.

Er wordt hierbij geen onderscheid gemaakt tussen vaste en flexcontracten. Het UWV verwacht dat het 2 tot 3 weken na de aanvraag duurt voordat het geld op de rekening van de geraakte onderneming is gestort. De regeling geldt met terugwerkende kracht per 1 maart. Het maximale salaris dat wordt vergoed ligt op 9.538 euro per maand.





Laatste nieuws