Uitstel van belasting voor ondernemers verruimd en verder gedigitaliseerd

DEN HAAG - Ondernemers en zzp'ers die door de coronacrisis in de financiële problemen komen, kunnen nu uitstel van betaling aanvragen voor veel meer soorten van belasting. Het uitstel kan worden verleend tot 19 juni. Bovendien kunnen de aanvragen online worden ingediend in plaats van per brief.

Dat heeft het ministerie van Financiën bekendgemaakt. "Hiermee wil het kabinet voor zoveel mogelijk ondernemers ervoor zorgen dat zij het met hun bedrijf kunnen volhouden."

Op de site van de Belastingdienst staat een "eenvoudig formulier", ondernemers die inloggen met hun DigiD kunnen er direct mee aan de slag. "Het lijkt logisch dat dit online kan worden geregeld, maar het vergde wel even wat voorbereiding om dit mogelijk te maken", aldus een woordvoerder.

Het uitstel van betaling gold in eerste instantie voor inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, loonbelasting en omzetbelasting en btw.

De regeling is nu uitgebreid met accijns, de verbruiksbelasting alcoholvrije dranken, assurantiebelasting, kansspelbelasting, verhuurdersheffing, energiebelasting en andere milieubelastingen en vergelijkbare belastingen in Caribisch Nederland. 

"Ook wordt een regeling getroffen voor bedrijven die een zogenoemde g-rekening hebben", aldus het ministerie. Voor de energiebelasting is een aparte regeling getroffen. "Zodat het uitstel ook voordeel oplevert voor afnemers van elektriciteit en aardgas die in de financiële problemen komen, zoals de sierteelt.





Laatste nieuws