Vion doneert hulpmaterialen aan ziekenhuizen

02-04 09:39 | bron: FoodPro Network

BOXTEL / DEN BOSCH - Vion heeft in deze tijden van de coronacrisis ondersteuning geboden aan de lokale en regionale zorgsector. Duizenden gecertificeerde hulpmaterialen die normaliter door medewerkers in de productie van vlees en vleeswaren worden gebruikt, zijn gedoneerd aan het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) in Boxtel en Den Bosch. ‘‘We dragen graag een steentje bij aan de ondersteuning van onze helden in de lokale zorg’’, zegt Vion Boxtel vestigingsmanager Jan Marcelis.

Ruim een week geleden deed de GGD in Den Bosch voor het eerst een beroep op Vion Boxtel. De oproep om vloeistofdichte schorten te leveren aan het JBZ in Den Bosch kon meteen worden beantwoord met een levering van 5.000 stuks. Het zijn kunststof schorten die eenmalig gebruikt kunnen worden. Na gebruik worden ze vernietigd.

Zaterdag 28 maart ontving de internationale voedingsproducent in Boxtel een tweede verzoek voor nog eens 5.000 schorten. ‘‘We hebben binnen Vion Boxtel een kernteam samengesteld dat deze vragen direct in behandeling neemt en zo snel mogelijk reageert’’, aldus vestigingsmanager Marcelis. ‘‘We hebben de schorten dezelfde dag kunnen leveren. Dat was belangrijk omdat het ging om een zeer dringende oproep.’’

Contact met gemeente en ziekenhuis
De directie van Vion Boxtel heeft vanwege de coronacrisis contact gelegd met het gemeentebestuur van Boxtel en aangegeven op welke wijze ondersteuning geboden kan worden aan de lokale zorgsector. Ook is overleg gevoerd met de leiding van JBZ Liduina in Boxtel. Dat heeft geleid tot de donatie van een groot aantal hulpmaterialen. Vorige week zijn 1.000 vloeistofdichte overalls en overlaarzen, 2.000 overmouwen, 1.000 maskers met geïntegreerde mondkapjes, 500 overalls en 500 overschoenen aan deze zorglocatie overgedragen.

‘‘Niemand hoeft lang na te denken over zo’n verzoek’’
Vion blijft de komende periode bereid om de lokale zorgsector te ondersteunen, al is de voorraad hulpmiddelen niet onuitputtelijk. Vion Boxtel vestigingsmanager Marcelis heeft collega-vleesproducenten opgeroepen in hun eigen regio in actie te komen. Marcelis: ‘‘Niemand hoeft in deze coronacrisis lang na te denken als je een verzoek krijgt van het ziekenhuis. Dan kom je in actie en zet je alles op alles om bij te dragen aan de ondersteuning van onze helden in de lokale zorg én de mensen die deze zorg zo hard nodig hebben.’’

Eerder doneerde Vion vanuit de locatie in Groenlo ook al 550 mondkapjes aan het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk.

 

Bron: Vion

Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
29 mei Vleesverwerkingsbedrijf Van Rooi Meat gesloten na 21 positieve coronatests
29 mei Horeca in het eerste kwartaal al zwaar getroffen door coronamaatregelen
29 mei KWID: wanneer en hoe?
29 mei Geaccrediteerde gisten & schimmels analyse in 3 dagen
29 mei Blijf vanaf 12 euro per dag in contact met uw doelgroep: de voedingsindustrie
28 mei Moederbedrijf Douwe Egberts deze week al naar Amsterdamse beurs
28 mei Flinke groei omzet supermarkten in week van Hemelvaart
28 mei Vion gaat transport van personeel anders organiseren
28 mei Ontslagboete wordt toch afgeschaft: noodpakket met maand verlengd
28 mei 'Schuldeisers willen eigenaar worden van HEMA'
28 mei Hoe de houdbaarheid van voedingsmiddelen aanzienlijk verlengd kan worden
28 mei Delino een mosterdgele vloer op maat van elke saus (video)
28 mei Leergang FSSC 22000 Implementatie Training
27 mei Slachthuis Vion in Apeldoorn per direct dicht omdat medewerkers samen in busjes reizen
27 mei Carrefour verlaagt prijzen van nog eens 1.000 producten
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie
uw banner hier?