De Enssieg Groep: nu ook gecertificeerd applicator van Ucrete CS vloerensysteem

TILBURG - De Ucrete vloersystemen van BASF zijn legendarisch. Inmiddels wordt deze vloer al een dikke 50 jaar toegepast op locaties waar, naast duurzaamheid en degelijkheid, hygiëne een harde eis is. Ucrete is daardoor het ideale vloerensysteem in de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie.

Ons team was te gast bij BASF Master Builder Solutions in Ham, kort na de introductie van het nieuwe vloerensysteem. Hier zagen wij diverse monsters van de bestaande vloersystemen en een woordvoerder legt de opbouw uit. Voor de niet kenners zet hij alle eigenschappen van Ucrete nog even op een rijtje:

  • Sterk en slijtvast
  • Antislip
  • Bestand tegen een scala aan chemische stoffen
  • Bestand tegen extreem lage en hoge temperaturen
  • Impactweerstand
  • Hygiënisch en bacteriostatisch
  • Non-contaminatie voor voedsel
  • Antistatisch

Nieuw: Ucrete CS hygiënisch, heavy duty en nu ook kleurvast.

Er zijn maar enkele stoffen bestand tegen ultraviolet licht. Het merendeel desintegreert, wordt bros en verkleurt. Die verkleuring kwam ook voor bij de Ucrete vloeren. Door toepassing van een innovatieve top-coating is het Ucrete vloerensysteem nu ook kleurstabiel. Ook extreme verkleuringen ten gevolge van bijtende stoffen behoren nu tot het verleden vertelt onze productwoordvoerder enthousiast.  Hij toont ons een sample om de opbouw te verduidelijken.

De systeemopbouw is gebaseerd op de Ucrete DP systemen. Op de betonnen vloer komt eerst een bodycoat van 4, 6 of 9 mm. Vervolgens wordt de instrooi-laag aangebracht met een korrelgrote afhankelijk van de gewenste stroefheid. Daarna volgt de nieuwe topcoat: TCCS.

Ucrete CS: een integraal systeem.

Is TCCS dan toepasbaar op andere systemen, als vloerverf?  Nee, vertelt de voorlichter ons. Door de speciale samenstelling van de top-coating werkt deze alleen op de bestaande Ucrete basislagen, niet op systemen. Het bestaat uit een gepigmenteerde hars, een verharder en een katalysator. De verhoudingen van deze drie ingrediënten is cruciaal. Het vereist daarnaast een extra training om de coating goed aan te kunnen brengen. Een strakke tijdsplanning en voldoende applicators zijn nodig om de vloer optimaal aan te kunnen leggen.

Het Ucrete CS systeem is begaanbaar en overlaagbaar na 2-3 uur.

En, vertelt de productspecialist  ons, na slechts 5 uur kan de vloer volledig in gebruik genomen worden. Ook deze vloer kent bij aanleg dus weinig downtime en is dus erg gewild op locaties met continue-processen.
De vloer is HACCP gecertificeerd en heeft extreem lage emissie van VOS (Vluchtige Organische Stoffen). Het afgewerkte vloersysteem heeft, afhankelijk van het gekozen type, een slipweerstand die varieert tussen R11 en R13 en is net als de andere Ucrete vloeren goed te onderhouden.

Ucrete CS: kent géén concurrentie.

Op locaties waar naast degelijkheid duurzaamheid en hygiëne harde eisen zijn kan deze kleurstabiele versie ook aan het esthetisch aspect beantwoorden. Het CS vloersysteem is daarnaast vooral zeer goed te reinigen. De vloer steekt door deze eigenschappen met kop en schouders boven alle alternatieven uit.

Kijk voor info over Ucrete in het algemeen op:
https://www.enssiegvloeren.nl/gietvloeren/ucrete-vloeren.html


Voor informatie over het CS systeem kunnen we u telefonisch of per mail bedienen.
013-4600450  

info@enssieg.nl

 

 

Bron: De Enssieg Groep - partner FoodPro Network 





Laatste nieuws