AH sluit winkels soms kort om veilig vakken te vullen

ZAANDAM - CEO Marit van Egmond van Albert Heijn praat klanten wekelijks bij in een brief omtrent de actuele situatie bij de supermarktketen tijdens de coronacrisis. In de brief worden enkele (mogelijke) nieuwe maatregelen bekend gemaakt.

Van Egmond: "Voor onze medewerkers hebben wij afgelopen weken en dagen veel extra beschermingsmaatregelen genomen. Met meer dan 1000 winkels en meer dan 100.000 medewerkers zijn dit vaak grote aanpassingen. Ik wil graag een groot compliment maken aan onze partners. Zij hebben bijvoorbeeld geregeld dat binnen enkele dagen alle winkels voorzien zijn van plexiglas schermen bij de kassa’s en van oranje hesjes met aandacht voor de 1,5 meter afstand, voor onze mensen op de winkelvloer. Het grootste compliment wil ik echter aan u en onze medewerkers maken, want door het samen naleven van alle richtlijnen, maken we boodschappen doen voor iedereen veilig".

"Het is goed om te weten dat alle veranderingen vaak om maatwerk vragen, afhankelijk van hoe groot de winkel is, de drukte en wanneer en hoe vaak er nieuwe goederen worden geleverd. Om u een beeld te geven: voor kleine winkels is dit ongeveer vier keer per dag, voor grote winkels soms wel vijftien keer. Het kan daarom zo zijn dat wij in sommige winkels overdag de deuren even sluiten om op een veilige manier de vakken te vullen. In de meeste winkels vragen wij u om met een winkelwagen boodschappen te doen, in bepaalde kleinere winkels gebruiken we de mandjes hiervoor. Soms is het nodig om het aantal klanten in de winkel te doseren, waarbij het mogelijk is dat u wordt gevraagd even buiten te wachten. Kortom, we doen er alles aan om veilig boodschappen doen mogelijk te maken."

Van Egmond bedankt in de brief daarnaast alle klanten, medewerkers en partners. Bekijk de brief op LinkedIn.

 

Foto: grote bedrijvigheid in het 'DC' van Albert Heijn in Zwolle

Foto: Albert Heijn





Laatste nieuws