NVWA schaalt werkzaamheden af vanwege coronacrisis

26-03 13:54 | bron: FoodPro Network

UTRECHT - De NVWA  heeft scenario’s voorbereid voor het afschalen van werkzaamheden ten gevolge van verminderde beschikbaarheid van personeel in verband met het coronavirus. Aan deze scenario’s wordt momenteel uitvoering gegeven alsmede voor de situatie van slachthuizen.

Zo wordt op de slachthuizen de inzet van de toezichthouder met name gericht op de keuringswerkzaamheden en vindt er minder tactisch toezichtswerk plaats. Hierover schrijft minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit in een brief aan de Tweede Kamer in een reactie op vragen van de Partij voor de Dieren.

De verplichte monstername in het kader van het Nationaal Plan Residuen zal vanaf maandag 30 maart worden gehalveerd bij slachthuizen. Op het primaire bedrijf en bij import is hiermee begin vorige week gestopt.

Ook de monstername Verordening microbiologische criteria wordt voorlopig gestaakt. Er worden geen fysieke bezoeken meer uitgevoerd voor jaarlijkse verleningen van scrapie status. Dit wordt beperkt tot een administratieve controle. Nieuwe aanvragen worden voorlopig ook niet in behandeling genomen. De exportcertificering voor fok- en gebruiksdieren van bepaalde diersoorten is ook stopgezet.

Het ziekteverzuim bij de NVWA onder medewerkers die hun werk op slachthuizen doen bedraagt volgens het laatst bekende voortschrijdend jaargemiddelde bijna 7%. De afgelopen weken neemt dit percentage echter fors toe (15,8%). Voor de organisatie Kwaliteitskeuring Dierlijke Sector bedraagt het actuele verzuimpercentage 19,5%.

 

Bron: ministerie LNV





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
25 sep Investeerders steken 55 miljoen in Mosa Meat
25 sep Picnic gaat samenwerken met Duits supermarktbedrijf
25 sep McDonald's officiële nieuwe partner van de Kinderboekenweek
25 sep Annemarieke de Haan (Unilever) per 2021 nieuwe voorzitter FNLI. Bas Roelofs (FrieslandCampina) nieuwe vicevoorzitter
25 sep Dagelijks haalt 1 miljard euro aan voedsel de winkel niet
25 sep De Braacken Groente & Fruit: De noodzaak voor kwalificatie 'Groenteman met ster'
25 sep Procesoptimalisatie in de voedingsindustrie volgens Bizerba
24 sep Belangrijke veiligheidswaarschuwing KIPS vegetarische paté 125 gram (allergenen)
24 sep Kamer wil langer belastinguitstel voor ondernemers
24 sep Biologische branche overhandigt 10-puntenplan aan minister Schouten
24 sep Uncle Ben’s voortaan Ben’s Original
24 sep Europese onenigheid over Nutri-Score
24 sep Arla bouwt nieuw innovatiecentrum in Denemarken
24 sep Van der Valk Zwolle, Enschede en Hengelo stapten over op digitale HACCP registratie met MyCCP
24 sep Blijf vanaf 12 euro per dag in contact met uw doelgroep: de voedingsindustrie
23 sep Boodschappen bezorgen is voor Albert Heijn nog geen goudmijn
23 sep Storing bij AH: online boodschappen doen niet mogelijk
23 sep Ahold Delhaize zet in op halvering van de voedselverspilling in 2030
23 sep 5 trends voor de voeding van morgen volgens jongeren
23 sep 12 Tips tegen voedselfraude (update)
22 sep Vivera opent vernieuwde fabriek
22 sep Onderzoek laat dringende noodzaak zien voor aanleren gezond gedrag op basisschool
22 sep Food Fellows komt met sauzen van geredde groenten
22 sep 'Bijna alle aanbiedingen in Nederlandse supermarkten zijn ongezond'
22 sep Direct efficiënt inspecteren. Kosteloos en zonder moeite!
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie
uw banner hier?