Belgische voedingsindustrie vraagt steun voor #FoodHeroes

25-03 06:05 | bron: FoodPro Network

BRUSSEL - Ook tijdens de coronacrisis is het van vitaal belang dat de Belgische agro-voedingsketen kan blijven zorgen voor voeding en dranken. Helaas zien veel voedingsbedrijven intussen werknemers uitvallen, vergroot de druk op wie wel blijft werken en dreigen de kosten zwaar op te lopen. Fevia, de federatie van de Belgische voedingsindustrie, vraagt daarom dringend extra steun voor voedingsbedrijven en hun werknemers. De sector lanceert vandaag zelf een steuncampagne en vraagt alle Belgen om met de hashtag #FoodHeroes op sociale media werknemers te bedanken die aan de slag blijven om de voedselproductie en -bevoorrading te waarborgen.

De verscherpte maatregelen die de Nationale Veiligheidsraad de voorbije weken nam om de verspreiding van het coronavirus te beperken, laten zich voelen bij bedrijven en werknemers in de voedingsindustrie. “Onze mensen verdienen alle steun en respect voor de inspanningen die ze doen om ook in moeilijke omstandigheden te blijven zorgen voor onze voeding en dranken. Onze bedrijven nemen extra voorzorgsmaatregelen, onder meer rond social distancing, maar we willen nog een stap verder gaan. Samen met onze 27 sub-sectoren roepen we alle Belgen daarom op om onze voedingshelden via de  sociale media een hart onder de riem te steken met de hashtag #FoodHeroes! We hopen dat die zoveel mogelijk weerklank krijgt,” zegt Fevia-voorzitter Jan Vander Stichele.

Helaas merken heel wat voedingsbedrijven intussen een stijging van het aantal werknemers in arbeidsongeschiktheid. Uit een recente enquête bij leden van Fevia blijkt dat 60% van de voedingsbedrijven nu reeds meer absenteïsme ervaren. Bij 39% van de voedingsbedrijven heeft dat intussen ook een impact op de productie. Fevia vraagt de federale overheid dan ook om de voedingsbedrijven en hun werknemers die aan het werk blijven te stimuleren.

“We moeten het aantrekkelijk houden voor onze Food Heroes om te blijven werken en vragen de overheid om daarbij te helpen. Tegelijk krijgen onze bedrijven te maken met een sterk toenemende kost, door de arbeidsongeschiktheid en door alle bijkomende uitgaven en uitdagingen om de coronacrisis het hoofd te bieden. Ook zij hebben nood aan extra ondersteuning,” aldus Bart Buysse, CEO van Fevia. “We moeten de voedingsketen draaiende houden. Laten we er dus voor zorgen dat we de bevoorrading van beschermingsmateriaal en andere productiebenodigdheden kunnen blijven garanderen en dat ook de andere schakels in de agrovoedingsketen operationeel blijven.”

Voor meer informatie over de #FoodHeroes campagne en digitale versies van de "Ode aan onze Food Heroes": klik hier

 

Bron: Fevia - samenwerkingspartner FoodPro Network Belgium

Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
28 mei Moederbedrijf Douwe Egberts deze week al naar Amsterdamse beurs
28 mei Flinke groei omzet supermarkten in week van Hemelvaart
28 mei Vion gaat transport van personeel anders organiseren
28 mei Ontslagboete wordt toch afgeschaft: noodpakket met maand verlengd
28 mei 'Schuldeisers willen eigenaar worden van HEMA'
28 mei Hoe de houdbaarheid van voedingsmiddelen aanzienlijk verlengd kan worden
28 mei Delino een mosterdgele vloer op maat van elke saus (video)
28 mei Leergang FSSC 22000 Implementatie Training
27 mei Slachthuis Vion in Apeldoorn per direct dicht omdat medewerkers samen in busjes reizen
27 mei Carrefour verlaagt prijzen van nog eens 1.000 producten
27 mei Verbruggen Food Group neemt zoetwarengroothandel Bos-Gooiland over
27 mei Slachthuizen moeten maatregelen nemen om sluiting te voorkomen
27 mei NestlĂ©, Carrefour en IBM starten blockchainproject (video)
27 mei Download de verschillenmatrix: FSSC, BRC en IFS
27 mei Blijf vanaf 12 euro per dag in contact met uw doelgroep: de voedingsindustrie
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie
uw banner hier?