FrieslandCampina vreest impact van coronavirus op resultaat

AMERSFOORT - FrieslandCampina vreest dat het coronavirus een negatieve impact zal krijgen op het resultaat in 2020. De omzetverwachting voor dit jaar werd de afgelopen weken al naar beneden bijgesteld, aldus topman Hein Schumacher bij de presentatie van de jaarcijfers over 2019.

FrieslandCampina verwacht voor 2020 een netto-omzetgroei van 2 tot 4%. Eerder werd uitgegaan van een groei van 3% tot 5%.

Eind vorig jaar had FrieslandCampina al last van de onrusten in Hongkong wat een belangrijke markt is voor het concern. Over het herstel op de korte termijn is Schumacher pessimistisch omdat mede door het coranavirus de grenzen tussen China en Hongkong opnieuw zijn gesloten.

Schumacher: "Het is een enorme uitdaging om de producten bij de Chinese consument te krijgen. In China is over de hele linie vaak een voorraad van 70 tot 80 dagen aan producten. Die voorraden zien we nu heel snel slinken. Dat betekent dat consumenten nog wel producten aanschaffen en thuis krijgen bezorgd, maar voor ons is het erg lastig om die voorraden aan te vullen."





Laatste nieuws