Beyond Meat ziet omzet verdrievoudigen

NEW YORK - Beyond Meat heeft vorig jaar zijn omzet zien stijgen naar 279,9 miljoen dollar (255,3 miljoen euro). Hierover bericht de Amerikaanse producent van vegaburgers bij de presentatie van de jaarcijfers. Dit is een ruime verdrievoudiging ten opzichte van 2018, toen lag de omzet op 87 miljoen dollar.

Onder de streep bleef een nettoverlies van 452.000 dollar over. Beyond Meat had te maken met hoger dan verwachte investeringen en marketingkosten. Het aandeel stond nabeurs 10% lager. Vorig jaar lag het verlies op 7,5 miljoen dollar, een jaar eerder ging het om een verlies van 12,4 miljoen dollar.

Inmiddels zijn de vleesvervangers van Beyond Meat in 4% van de Amerikaanse restaurants beschikbaar. In Nederland zijn de vegaburgers onder andere bij Albert Heijn en Jumbo verkrijgbaar. Ook McDonald's is uitgebreid met de vegaburgers van Beyond Meat aan het testen.

Bestuursvoorzitter Seth Goldman maakte overigens bekend de dagelijkse leiding van het bedrijf over te dragen, maar wel lid van de raad van bestuur te blijven.





Laatste nieuws