Naast vlees kan er ook vis gekweekt worden uit spiercellen
bron: FoodPro Network
SAN FRANCISCO - Net zoals vlees dat wordt gekweekt in een laboratorium, is het ook mogelijk om uit spiercellen van vis een product te kweken als alternatief voor in het wild gevangen vis of aquacultuur. De interesse in deze techniek neemt steeds verder toe. De techniek is momenteel nog te duur om op grote schaal te produceren, maar het punt waarop het economisch haalbaar wordt, komt steeds dichterbij.
The Wild Type, een start-up uit San Francisco, heeft al stukjes zalmvlees ontwikkeld in een lab. Het eindproduct kan op termijn verwerkt worden in producten zoals sushi. Een probleem dat zich nog wel voordoet is dat het gekweekte product uit elkaar valt als het wordt opgewarmd. De start-up werkt hiervoor aan een oplossing.
In San Diego loopt het project BlueNalu, dat er toe moet leiden dat over circa 2 jaar een visproduct uit het laboratorium beschikbaar is. Het bedrijf focust zich op het kweken van spiercellen van vissen.
Een bedrijf als Nestlé richt zich momenteel op plantaardige vervangers voor vis. Het bedrijf wil nog dit jaar een plantaardig alternatief voor tonijn op de markt brengen om te verwerken in diepvriespizza, sushi of vegetarische tonijnsla.
Foto: The Wild Type
Laatste nieuws
-
01 mei Walmart lanceert nieuwe private-label lijn
-
01 mei Verkopen Starbucks omlaag door zuinigheid bij consumenten
-
01 mei Meer omzet voor voedingsmiddelenwinkels
-
01 mei Maaltijdenplatform Mealprep.nl breidt uit naar Vlaanderen
-
01 mei Hogere brutomarge voor Oatly
-
01 mei Resten champignonteelt mogelijk geschikt voor waterzuivering
-
01 mei The Greenery zet 5 procent meer om
-
01 mei Infor for the beverage industry
-
01 mei Schrikken klanten terug van groenten en fruit in bulk? (video)
-
30 apr Coca-Cola verkoopt iets meer frisdrank, maar maakt minder winst
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan