Naast vlees kan er ook vis gekweekt worden uit spiercellen

02-06 06:05 | bron: FoodPro Network

SAN FRANCISCO - Net zoals vlees dat wordt gekweekt in een laboratorium, is het ook mogelijk om uit spiercellen van vis een product te kweken als alternatief voor in het wild gevangen vis of aquacultuur. De interesse in deze techniek neemt steeds verder toe. De techniek is momenteel nog te duur om op grote schaal te produceren, maar het punt waarop het economisch haalbaar wordt, komt steeds dichterbij.

The Wild Type, een start-up uit San Francisco, heeft al stukjes zalmvlees ontwikkeld in een lab. Het eindproduct kan op termijn verwerkt worden in producten zoals sushi. Een probleem dat zich nog wel voordoet is dat het gekweekte product uit elkaar valt als het wordt opgewarmd. De start-up werkt hiervoor aan een oplossing.

In San Diego loopt het project BlueNalu, dat er toe moet leiden dat over circa 2 jaar een visproduct uit het laboratorium beschikbaar is. Het bedrijf focust zich op het kweken van spiercellen van vissen.

Een bedrijf als Nestlé richt zich momenteel op plantaardige vervangers voor vis.  Het bedrijf wil nog dit jaar een plantaardig alternatief voor tonijn op de markt brengen om te verwerken in diepvriespizza, sushi of vegetarische tonijnsla.

 

Foto: The Wild Type





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
13 jul CBL wil met boerenorganisaties een Voedselcollectief oprichten
13 jul Download nu het onderzoek naar voedselveiligheid
13 jul La Place sluit kwart van vestigingen: honderden banen in het geding
13 jul Albert Heijn werkt tekorten weg na boerenprotest
13 jul Aantal faillissementen in eerste half jaar 2020 gelijk gebleven
13 jul Plant & Productie Management, een vak apart
13 jul Blijf vanaf 12 euro per dag in contact met uw doelgroep: de voedingsindustrie
13 jul LI-5600, een etiket boven én onderaan! (video)
10 jul Biotechnologiebedrijf in Singapore produceert melk in een laboratorium
10 jul België verplicht mondkapje in supermarkt
10 jul Bijna een op de drie werkenden kreeg overheidssteun om corona
10 jul Vion rekent op flinke veekrimp voor 2030
10 jul Walmart laat robots de vloer schrobben (video)
10 jul Whitepaper: EnSURE Touch
09 jul ‘Ahold Delhaize gaat strijd aan met Jumbo voor Hema’
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie
uw banner hier?