FrieslandCampina wil eigen vermogen versterken via achtergestelde obligatielening

AMERSFOORT - FrieslandCampina wil de eigen vermogenspositie versterken via een achtergestelde obligatielening ter hoogte van maximaal 300 miljoen euro. Door het lagere winstniveau, de toename van de financieringsrisico’s voor de onderneming en de ontwikkelingen op de markt voor ledenobligaties-vrij achten de raad van bestuur en de raad van commissarissen dat nodig. Dit sluit het beste aan bij de behoefte van de onderneming, aldus de raad van bestuur.

Er zijn de afgelopen jaren verschillende ontwikkelingen geweest die een structurele impact hebben op het resultaat. Voorbeelden hiervan zijn de structureel lagere winst in China, een devaluatie van lokale valuta in Nigeria en de investeringen die zijn gedaan in de verwerkingscapaciteit van de zuivelonderneming. Door deze ontwikkelingen was het winstniveau van FrieslandCampina in de afgelopen jaren lager dan in de jaren daarvoor. 

Er geldt geen terugbetalingsverplichting voor FrieslandCampina, waardoor deze lening als eigen vermogen wordt gezien. De rentekosten zijn vergelijkbaar met de rentekosten van de ledenobligaties. De ledenraad heeft goedkeuring gegeven voor een eeuwigdurende genoteerde achtergestelde obligatielening ter hoogte van maximaal 300 miljoen euro voor versterking van het eigen vermogen van de onderneming.

Het precieze moment van de uitgifte ligt overigens nog niet vast.





Laatste nieuws