Amazon Nederland opent deuren voor derden

AMSTERDAM - Bedrijven die hun producten ook willen verkopen via Amazon.nl kunnen zich vanaf vandaag aanmelden bij de retailgigant. 

Het is de bedoeling dat er in de loop van dit jaar "miljoenen producten" te koop zijn via de site, die daarmee nadrukkelijk de strijd aangaat met het Nederlandse bol.com en andere bezorgsites.

In bijvoorbeeld Duitsland is Amazon ook al prominent aanwezig op internet. Nederlandse kopers worden nu nog doorgeleid naar de Nederlandstalige versie van de Duitse website.

Amazon overweegt daarnaast om meer fysieke winkels in Europa te openen

Amazon zou overwegen om fysieke winkels in Duitsland te openen. Dat zegt het hoofd van de e-commercetak van Amazon in gesprek met het Duitse Welt. Amazon heeft al fysieke winkels in de VS en het Verenigd Koninkrijk. Duitsland is na de Verenigde Staten de grootste markt voor Amazon.

"We weten dat onze klanten niet alleen online winkelen en dat ze graag variatie willen", aldus Ralf Kleber van Amazon tegen de krant. Kleber zegt niets over een tijdsbestek waarin een besluit over de fysieke winkels zal worden genomen.

Kleber zegt daarnaast tegen de Duitse krant dat Amazon verder wil gaan inzetten op winkelen via apparaten die met stemassistent Alexa te bedienen zijn.





Laatste nieuws