Pulled Oats van Gold&Green overall winnaar Horecava Innovation Award 2020

14-01 09:49 | bron: FoodPro Network

AMSTERDAM - Gisteren, op de openingsdag van de Horecava, is Pulled Oats van Gold&Green uitgeroepen tot winnaar van de Horecava Innovation Award 2020. Pulled Oats, het betere alternatief voor vlees, is niet alleen uitgeroepen tot meest innovatieve product in de categorie Food & Beverage, ook heeft het de overall award gewonnen. Dit is de overstijgende prijs voor alle categorieën samen. De Horecava Innovation Award is de jaarprijs voor de beste innovaties in de Nederlandse foodservice branche.

Horecava Innovation Award

In totaal deden ruim 170 inzendingen mee in vier verschillende categorieën. Pulled Oatsvan Gold&Green is de winnaar in de categorie Food & Beverage. De jury was zo enthousiast over Pulled Oats, dat zij dit product daarnaast tot overall winnaar hebben uitgeroepen: “Dit product is kenmerkend voor de maatschappelijke discussie rondom verantwoorder eten, waarbij het duurzaamheidselement in hoge mate aanwezig is. Het product kunnen we betitelen als een "Game Changer" waarbij de technologische innovatie opvalt. In de huidige markt steekt dit product boven het maaiveld uit.”

Ronald Cappendijk, Key Accountmanager Foodservice van Gold&Green: “We voelen ons vereerd deze prijzen te winnen. We hebben Pulled Oats in Nederland tijdens de vorige Horecava, januari 2019, geïntroduceerd. Sinds de positieve eerste ontvangst, is Pulled Oats toegevoegd aan de menukaart van menig horecagelegenheid. Bijvoorbeeld bij saladebar SLA, maar ook bij restaurantketen ’t Zusje en zelfs in het restaurant van topsportcentrum Papendal. Deze prijs is een mooie kroon op een succesvolle eerste introductie. Op naar meer plantaardig in de Nederlandse foodservice!”

Plantaardige innovaties in categorie Food & Beverage

De meeste innovaties deden mee in de categorie Food & Beverage. Hierin is het opvallend om te zien dat er veel innovaties zijn die het makkelijker maken plantaardig te eten. De jury van de Horecava Innovation Award erkent dat plantaardig koken de toekomst lijkt te hebben, ook in foodservice. De trend naar meer plantaardig is een aantal jaar terug ingezet en is ondertussen zo prominent dat deze de plantaardige revolutie wordt genoemd. Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om vaker vega(n) te eten, en daar speelt de Nederlandse foodservice steeds meer op in. Producten als Pulled Oats helpen deze plantaardige revolutie te versnellen.

Pulled Oats van Gold&Green

Pulled Oats is een plantaardige eiwitbron afkomstig uit Finland, waar de lancering een enorme hype veroorzaakte en sindsdien ongekend populair is. Het clean-label product is gemaakt van slechts zes ingrediënten: haver, tuinbonen, erwten, water, olie en zout. Pulled Oats heeft een unieke bite, die knipoogt naar de beleving en verzadiging van vlees. Daarnaast heeft Pulled Oats een neutrale smaak, die het mogelijk maakt voor de chef het ingrediënt naar eigen inzicht te kruiden en het geschikt maakt voor veel verschillende toepassingen. Dat Pulled Oats goed ontvangen wordt in Nederland, is duidelijk. Naast de Horecava Innovation Award is Pulled Oats dit jaar ook door consumenten benoemd tot Product van het Jaar in de categorie vleesvervangers.

Unieke eigenschappen Pulled Oats

Pulled Oats is veganistisch en vrij van soja, tarwe, GGO en kunstmatige toevoegingen. Pulled Oats bevat 30 gram eiwit per 100 gram. Door de combinatie van haver en peulvruchten, is de kwaliteit van eiwitten heel hoog: Pulled Oats bevat alle negen essentiële aminozuren, die mensen alleen via hun voeding binnen kunnen krijgen. Pulled Oats is daardoor een perfecte eiwitbron en een ideaal ingrediënt voor smaakvolle en gezonde vega(n) maaltijden. Pulled Oats is voor Nederlandse foodservice verkrijgbaar via Bidfood, Sligro, Hocras en de Kweker.

 

Bron: Horecava

Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
24 jan Nestlé gaat samenwerken met Canadese bedrijven voor toelevering van plantaardige ingrediënten
24 jan Britse toezichthouder onderzoekt overname Just Eat door Thuisbezorgd
24 jan Half miljoen euro boete voor vleesverwerker om bewust salmonellarisico
24 jan Nestlé verifieert driekwart van haar toeleveringsketen als ontbossingsvrij
24 jan Eten in Hong Kong
24 jan ‘Verified by GS1’ gelanceerd: duidelijk welk product bij welke barcode hoort
23 jan Starbucks werkt afvalvrij en klimaatpositief toe naar 50ste verjaardag
23 jan Tsjechische online supermarkt Rohlik bezig met grote opmars in Europa
23 jan Sligro ziet omzet met 2,1% stijgen, winst met 25% dalen
23 jan Oud-Unilever topman dringt aan op belastinghervormingen
23 jan Miljoenen sapflessen van Jumbo nu gemaakt van gerecyceld plastic
23 jan Hygiënerichtlijnen voor machines in de voedingsindustrie
23 jan Wake-on-LAN – de duurzame oplossing voor energiebesparing binnen uw bedrijf
22 jan Biologisch aandeel groeit naar 4,3%
22 jan WUR werkt aan Digital Twins van tomaat, voeding en boerenbedrijf
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie
uw banner hier?