Hoe maken we duurzame én voedzame voedingsmiddelen?

04-05 06:03 | bron: FoodPro Network

WAGENINGEN - Levensmiddelenbedrijven gaan grote uitdagingen tegemoet. Consumenten hebben hoge verwachtingen als het gaat om smaak en prijs, maar steeds meer moeten producten ook duurzaam én gezond zijn. Duurzame producten zonder voedingswaarde zijn eigenlijk niet in alle opzichten duurzaam te noemen en consumenten willen niet kiezen tussen duurzaam of gezond. Daarnaast moet het product in alle opzichten aantrekkelijk zijn, niet in de laatste plaats speelt gemak ook een grote rol.

Geen gemakkelijke tijden dus voor quality managers, duurzaamheidsmanager, productontwikkelaars of business developers, maar bij het bieden van zowel duurzame én gezonde producten is er duidelijk sprake van meerwaarde voor de consument. Maar hoe reken je een goede balans uit tussen deze aspecten?

In het programma “kwalitatieve en kwantitatieve aspecten van duurzaamheid in voedsel” wordt uitgelegd hoe er gecalculeerd kan worden aan productduurzaamheid met inbegrip van het meewegen van voedingswaarde. Actuele ontwikkelingen als Nutriscore worden daarbij meegenomen. Na deze cursus zijn food professionals beter in staat om afgewogen beslissingen te nemen over huidige en toekomstige product portfolio’s en is het gemakkelijker om klanten uit te leggen hoe deze portfolio’s tot stand komen.

Meer informatie via de website van Wageningen Academy

 

Bron: Wageningen Academy, WUR





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
29 mei Vleesverwerkingsbedrijf Van Rooi Meat gesloten na 21 positieve coronatests
29 mei Horeca in het eerste kwartaal al zwaar getroffen door coronamaatregelen
29 mei KWID: wanneer en hoe?
29 mei Geaccrediteerde gisten & schimmels analyse in 3 dagen
29 mei Blijf vanaf 12 euro per dag in contact met uw doelgroep: de voedingsindustrie
28 mei Moederbedrijf Douwe Egberts deze week al naar Amsterdamse beurs
28 mei Flinke groei omzet supermarkten in week van Hemelvaart
28 mei Vion gaat transport van personeel anders organiseren
28 mei Ontslagboete wordt toch afgeschaft: noodpakket met maand verlengd
28 mei 'Schuldeisers willen eigenaar worden van HEMA'
28 mei Hoe de houdbaarheid van voedingsmiddelen aanzienlijk verlengd kan worden
28 mei Delino een mosterdgele vloer op maat van elke saus (video)
28 mei Leergang FSSC 22000 Implementatie Training
27 mei Slachthuis Vion in Apeldoorn per direct dicht omdat medewerkers samen in busjes reizen
27 mei Carrefour verlaagt prijzen van nog eens 1.000 producten
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie
uw banner hier?