Amerikaanse investeringsmaatschappij neemt belang in Nederlandse startup voor vleesvervangers

ROERMOND - De Amerikaanse investeringsmaatschappij Unovis Partners heeft een belang genomen in Evolution Meats, een Nederlandse startup uit Roermond die veganistische vleesvervangers en snackproducten ontwikkelt, produceert en verkoopt aan klanten wereldwijd.

Evolution Meats

Evolution Meats, voorheen bekend onder de naam Green Meat Products, is opgericht in maart 2018. Het eerste product 'Green Doner Kebab' is in Nederland verkrijgbaar bij diverse restaurants en horecagroothandels. Inmiddels heeft Evolution Meats het assortiment uitgebreid met gyros en shoarma en een range van saté- en worstproducten.

Unovis Partners is een investeringsmaatschappij die zich voornamelijk richt op bedrijven die vervangende producten voor dierlijke eiwitten ontwikkelen. De missie van Unovis is om het voedselsysteem te transformeren door te investeren in duurzame oplossingen die de productie en consumptie van dierlijke eiwitproducten verminderen.

Het bedrijf heeft tevens een netwerk van experts in de industrie die kunnen helpen de juiste investeringen te doen en zo te zorgen dat duurzame bedrijven zich verder ontwikkelen.

 

Foto: Evolution Meats





Laatste nieuws