Oprichters Marqt proberen overname opnieuw te voorkomen

AMSTERDAM - Oprichters Quirijn Bolle en Meike Beeren van duurzame supermarkt Marqt stappen opnieuw naar de rechter om te protesteren tegen de overname van de supermarktketen door concurrent Ekoplaza, aldus RTL Z.

Een woordvoerder van de oprichters bevestigt dat zij opnieuw een zaak voor de Ondernemingskamer hebben gebracht. Eind oktober verloren de Marqt-oprichters een kort geding, waarmee zij de overname probeerden te voorkomen. In de zaak die voor aankomende donderdag op de agenda van de Ondernemingskamer staat, dringen zij aan op een bredere uitspraak.

Uit de agenda van de zaak blijkt dat de oprichters willen dat de Ondernemingskamer ingrijpt door het nemen van zogenoemde 'onmiddelijke voorzieningen'. Daarbij kan worden gedacht aan een benoeming van een externe bestuurder, een voorlopige stop op de overdracht van aandelen of een onderzoek naar de gang van zaken. Het ligt daarbij voor de hand dat zo'n onderzoek vooral gericht zal zijn op de manier waarop de overname van Marqt door Ekoplaza tot stand is gekomen, aldus RTL Z.

Marqt werd in 2008 opgericht en richt zich op biologische producten in het duurdere segment. Het bedrijf heeft sinds de oprichting nog geen winst gemaakt.

Eind juni stapte de volledige raad van commissarissen van Marqt op. Reden daarvoor zou een herstructurering en strategieverandering zijn geweest. 

Marqt zelf wordt overgenomen door Udea, het moederbedrijf van Ekoplaza. Eerder ging een meerderheid van de aandeelhouders al akkoord met de overname.

 

Zie ook: Toezichthouder akkoord met fusie tussen Ekoplaza en Marqt

 





Laatste nieuws