Vegetarische burger KFC verkoopt binnen 5 dagen uit

AMSTERDAM - KFC testte deze week voor het eerst in Nederland de nieuwe vegetarische Chickenless Chicken Burger. De burger was vanaf maandag 25 november een week lang als test verkrijgbaar bij KFC Akerpoort in Amsterdam. Dit bleek echter zo’n groot succes dat de voorraad deze vrijdag al uitverkocht raakt. Tijdens de testweek werd de vegetarische burger in 1 van de 10 bestellingen verkocht. De snelle uitverkoop van de Chickenless Chicken Burger wijst op enthousiasme en serieuze vraag naar een vegetarisch aanbod op het menu van KFC. 

KFC is blij verrast door de goede verkoop van de Chickenless Chicken Burger. Trix van der Vleuten, CMO KFC Northern Europe: “We wisten dat mensen graag een vegetarische optie met de smaak van KFC wilden, maar dat de verkoop zo hard zou gaan hadden we niet verwacht. Dit betekent dat er genoeg animo is voor een vegetarische optie op het menu, en dat we in de toekomst nog meer mensen blij kunnen maken met onze producten.” Ook Mo, restaurantmanager van KFC Akerpoort had de hoge opkomst niet verwacht: “We zijn heel trots dat ons restaurant de test mocht uitvoeren. We zijn dan ook erg blij met de grote populariteit van de burger.”

Met deze exclusieve test van Chickenless Chicken Burger laat KFC zien er voor iedereen te zijn, voor de vleeseter, maar ook voor de flexitariër en vegetariër. De test was bedoeld om reacties van gasten te ontvangen en een plan van aanpak te maken voor een vaste vegetarische productlijn in de KFC keukens. Op basis van deze positieve reacties gaat KFC de receptuur en het proces van de burger verder ontwikkelen.

KFC streeft naar de introductie van een blijvend vegetarisch aanbod in 2020.





Laatste nieuws