Voedselveiligheid is bij Ter Beke van cruciaal belang

13-02 06:05 | bron: FoodPro Network

WOMMELGEM - Ter Beke NV, met hoofdzetel in Waarschoot, is een beursgenoteerd Belgisch bedrijf met 13 productievestigingen in België, Nederland, Frankrijk, Polen en het Verenigd Koninkrijk. De organisatie kent twee divisies: fijne vleeswaren en vers bereide gerechten. Pluma NV is een vleeswarenbedrijf in Wommelgem en deel van de groep Ter Beke.

De vestiging in Wommelgem (Pluma) produceert paté, gekookte ham en kookworsten. 60% daarvan versnijdt Pluma zelf voor ze via de commerciële divisie Ter Beke-Pluma naar de retail gaan. Een kleiner gedeelte versnijden andere vleeswarenbedrijven van de groep Ter Beke of gaan naar B2B klanten die deze zelf verder versnijden.

Proces voor voedselveiligheid vereenvoudigen

Om het proces voor voedselveiligheid te vergemakkelijken wenste Pluma dat de loggers niet alleen tijd en temperatuur te registreren. De wens was ook de pasteurisatiewaarde automatisch te berekenen.

Probleemstelling

Pluma valt met haar producten in de categorie high risk en moet daarom voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van voedselveiligheid. Bij het bedrijf ondergaan alle vleeswaren een pasteurisatiestap. De pasteurisatie is een kritisch controlepunt waarbij de juiste combinatie van tijd en temperatuur essentieel is. Essentieel om voedselveiligheid te garanderen, maar ook om de kwaliteit van de vleesproducten te waarborgen. De loggers die Pluma gebruikte, registreerden wel tijd en temperatuur, maar berekenden niet automatisch de pasteurisatiewaarde. Dat gebeurde manueel.

Oplossing

De procesloggers van Ebro vergemakkelijken de controle van de pasteurisatie omdat ze automatisch de pasteurisatiewaarde berekenen, tonen en vastleggen. Verder kan Pluma met de loggers heel precies meten wat het effect is op het product bij meer of minder koken. Zo kunnen zij met de loggers eenvoudiger hun processen bijsturen en daardoor een constante kwaliteit realiseren. pluma ontdekte bovendien dankzij de loggers dat er soms sprake is van overkoken. Overkoken is inefficiënt in termen van productkwaliteit, tijd en geld.

Kortom: met de procesloggers optimaliseert het bedrijf haar kookprocessen en verhoogt daarmee zowel de veiligheid en de kwaliteit als de efficiëncy.

Toepassing van de Ebro processloggers

Pluma in Wommelgem gebruikt 24 vaste kookkasten en 2 automatische kookkasten. Ze gebruiken 2 x 4 loggers: grote loggers om vast te steken in bepaalde producten en kleinere loggers om mee te koken in kleinere potten of darmen.

Referentie

“Gullimex biedt steevast deskundige en goede service. Het contact is aangenaam, ze reageren direct en problemen zijn snel opgelost. Dat is ook nodig, want ons kookproces is bepalend als het om de kwaliteit van onze producten gaat”, aldus Carl Sabot, QA manager Pluma.

Casestudy Ter Beke

 

Meer informatie? Kom in contact met Gullimex


Bron: Gullimex - partner FoodPro Network

Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
14 feb Albert Heijn roept loempiavellen terug
14 feb Heineken gaat 0.0-bier in kratten verkopen
14 feb Nestlé wil uiterlijk in 2025 haar verpakkingen voor 100% recyclen of hergebruiken
14 feb Hopr wordt eerste Belgische online supermarkt
14 feb Het complete weeg- en inspectiesysteem voor de versafdeling (video)
13 feb Nestlé boekt autonome omzetgroei van 3,5%
13 feb Omzet voedingswinkels in 2019 met 1,3% gestegen
13 feb Unilever stopt met reclame die gericht is op kinderen onder de twaalf
13 feb Voedselveiligheid is bij Ter Beke van cruciaal belang
13 feb Investeerders zetten fors in op Personalised Nutrition
13 feb Voedselveiligheid houdt levensmiddelenfabrikanten alert op de kwaliteit van hun perslucht
12 feb 1 Miljoen subsidie voor onderzoek naar meer marktaandeel voor vlees- en zuivelvervangers
12 feb Omzet Ahold Delhaize stijgt met 5,5% naar 66,3 miljard euro
12 feb Heineken verkoopt meer bier en ziet populariteit 0.0 verder toenemen
12 feb Rijker aanbod doet bezoeker van kantine vaker voor vegetarisch kiezen
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie
uw banner hier?