Vegetarische Slager gaat plantaardige burger leveren bij Burger King in Europa

AMSTERDAM - De Vegetarische Slager gaat de vegetarische burger van Burger King in Europa leveren, aldus persbureau AP. De Vegetarische Slager is al de producent van de vleesvervangers van Mora en levert tevens de plantaardige burgers van fastfoodketen Smullers. Met de nieuwe deal zet de Vegetarische Slager wederom een belangrijke stap in de markt voor vleesvervangers.

In de VS wordt de plantaardige burger van Burger King gemaakt door Impossible Foods, maar de burger van dat bedrijf werd niet goedgekeurd door de Europese Unie omdat de Amerikaanse variant genetisch gemodificeerde ingrediënten bevat.

De Vegetarische Slager werd in 2010 opgericht door ondernemer Jaap Korteweg en sinds 2015 liggen de vleesvervangers van het bedrijf in de schappen van veel grote supermarktketens. De producten van de Vegetarische Slager liggen inmiddels in meer dan 3.500 winkels verspreid over 15 landen. Het bedrijf werd in 2018 overgenomen door Unilever.

De burgers van de Vegetarische Slager moeten vanaf dinsdag worden verkocht in 2.400 Burger King vestigingen in heel Europa.

 

Foto: Vegetarische Slager





Laatste nieuws