Royal Sens borgt groeiplannen met verkoop aan Quadrum Capital

08-11 06:01 | bron: FoodPro Network

ROTTERDAM - Royal Sens, internationaal producent van hoogwaardige etiketten voor food- en non-food verpakkingen sinds 1896, is door haar aandeelhouders verkocht aan investeringsmaatschappij Quadrum Capital. Onder de paraplu van Quadrum Capital zal Royal Sens haar innovatieve investeringsprogramma in het kader van haar internationale groeiambities versneld implementeren. Het huidige managementteam van Royal Sens blijft onder leiding van CEO Jan Geitenbeek verantwoordelijk voor de dagelijkse bedrijfsvoering. Zowel de productievestigingen in Rotterdam en Enschede als de verkoopkantoren in Engeland en Duitsland blijven in de huidige vorm, op dezelfde locaties bestaan.

Versnelde internationale groei

De overname van Royal Sens door Quadrum Capital past in de lange termijn groeistrategie van de onderneming en maakt een versnelde uitrol van de investeringsplannen van Royal Sens mogelijk. Het geeft Royal Sens de slagkracht om nog beter op belangrijke thema’s in de markt te spelen en de groeiende vraag naar hoogwaardige verpakkingsoplossingen te bedienen.

Jan Geitenbeek, CEO van Royal Sens: “Wij hebben de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt en hebben ambitieuze investeringsplannen om deze groei verder voort te zetten. De keuze om Royal Sens aan Quadrum Capital te verkopen sluit hier naadloos bij aan. Quadrum Capital deelt onze lange termijnvisie en brengt kennis en financiële slagkracht in. Als bedrijven delen we bovendien met ‘ondernemerschap, vakmanschap, betrouwbaarheid en kwaliteit’ dezelfde kernwaarden. Voor ons zijn hiermee de ideale ingrediënten aanwezig om de sterke positie van Royal Sens samen verder uit te bouwen.’

Peter Oostenenk van Quadrum Capital: “Royal Sens is een prachtig bedrijf met een ijzersterke reputatie in de verpakkingsindustrie. De loyale klantenkring in Europa, moderne technologie en onderscheidende positie in de markt vormen een solide fundament voor de verdere internationale groei die Royal Sens voor ogen heeft. Daarnaast speelt Royal Sens goed in op maatschappelijke thema’s als duurzaamheid, die ook in deze markt een steeds grotere rol spelen. Samen met het team van Royal Sens willen wij de lange bestaansgeschiedenis van het bedrijf een succesvol vervolg geven.”

Over Royal Sens | The label in packaging since 1896

Sinds haar oprichting in 1896 is Royal Sens uitgegroeid tot toonaangevend producent van hoogwaardige etiketten voor de food- en non-food verpakkingsindustrie. Vanuit twee productielocaties in Nederland en kantoren in Duitsland en Engeland bedient Royal Sens gerenommeerde nationale en internationale klanten. Door een continue focus op flexibiliteit, kwaliteit en duurzaamheid weet Royal Sens voor zelfs de meest complexe aanvragen continue hoge kwaliteit te leveren en vormt zij een betrouwbare, waardevolle partner voor haar klanten.

Royal Sens heeft 200 medewerkers, een omzet van 40 miljoen Euro en produceert jaarlijks ruim 8 miljard etiketten van zowel kunststof als papier. www.royalsens.com

Over Quadrum Capital

Quadrum Capital is een landelijk opererende investeringsmaatschappij met kantoren in Oost- en WestNederland. Quadrum Capital heeft een sterke ondernemersmentaliteit en een brede portefeuille van deelnemingen in diverse sectoren. De verpakkingssector is een van de sectoren waarop Quadrum Capital zich richt. Als betrokken partner focust Quadrum Capital zich met een scherpe, eigenzinnige kijk op zaken op de verantwoorde groei van ondernemingen door de inbreng van netwerk, financiële slagkracht en hoogwaardige management- en ondernemerservaring. www.quadrum-capital.nl

Fortaleza Capital trad bij deze transactie op als corporate finance adviseur van de aandeelhouders van Royal Sens, BarentsKrans als juridisch adviseur en Amstone als fiscaal adviseur: www.fortalezacapital.nl; www.barentskrans.nl; www.amstone.nl. Accuracy trad op als financieel en commercieel adviseur van Quadrum Capital, De Breij als juridisch adviseur, Zuidbroek als notariaat en Atlas als fiscaal adviseur: www.accuracy.com; www.debreij.com; www.zuidbroek.com; www.atlas.tax.

Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
26 feb Danone: coronavirus zorgt voor rem op omzetgroei
26 feb IRI: 'Vraag naar duurzaam geproduceerde voeding in supermarkt groeit met 28%'
26 feb Listeria: voorkomen beter dan genezen
26 feb Correcte gewichtsbepaling dankzij scheefstandcorrectie | Easy Level kantelcompenstie: altijd het juiste gewicht
25 feb Consumentenbond: Niet alle vegaburgers vallen in de smaak
25 feb Unilever wil het aantal Knorr-producten binnen Future 50 Foods uitbreiden
25 feb Kansen voor food startups in 2020
25 feb Noemen we het een vleesbereiding of toch een vleesproduct?
25 feb Dagversproductie, de Formule 1 in de foodindustrie
24 feb Ahold Delhaize stelt nieuwe duurzaamheidsdoelen
24 feb Subsidie van maximaal 50.000 euro voor Stichting FoodDelta Zeeland
24 feb Hoe maken we duurzame √©n voedzame voedingsmiddelen?
24 feb Nestl√©, Carrefour en IBM starten blockchainproject (video)
24 feb Makkelijker betrouwbare data met nieuwe GS1 datapool
21 feb DSM koopt Glycom voor 765 miljoen euro
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie
uw banner hier?