Nestlé en Corbion gaan samenwerken aan voedingsgrondstoffen uit algen

07-11 09:29 | bron: FoodPro Network

VEVEY - Voedingsgigant Nestlé gaat samenwerken met Corbion om voedingsingrediënten op basis van algen te ontwikkelen die verwerkt kunnen worden in plantaardige producten.

In de nieuwe samenwerking zorgt Corbion voor de kennis op het gebied van de fermentatietechnieken en de verwerking van algen. Nestlé heeft op zijn beurt expertise in de ontwikkeling van plantaardige producten. Het doel van de samenwerking is om te komen tot nieuwe eiwitrijke grondstoffen op basis van algen die vervolgens in producten verwerkt kunnen worden.

Voedingsingrediënten op basis van algen hebben tal van voordelen. De ingrediënten vormen een zuiver plantaardige eiwitbron, bevatten gezonde vetzuren en een aantal waardevolle microstoffen. De productie van algen gaat daarnaast gepaard met weinig CO2-uitstoot en vraagt weinig water en grond.

 

Zie ook: Nestlé breidt plantaardig assortiment uit met gehakt

Zie ook: Nestlé introduceert plantaardige burgers in Europa en VS

 

Bron: Nestlé





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
28 mei Moederbedrijf Douwe Egberts deze week al naar Amsterdamse beurs
28 mei Flinke groei omzet supermarkten in week van Hemelvaart
28 mei Vion gaat transport van personeel anders organiseren
28 mei Ontslagboete wordt toch afgeschaft: noodpakket met maand verlengd
28 mei 'Schuldeisers willen eigenaar worden van HEMA'
28 mei Hoe de houdbaarheid van voedingsmiddelen aanzienlijk verlengd kan worden
28 mei Delino een mosterdgele vloer op maat van elke saus (video)
28 mei Leergang FSSC 22000 Implementatie Training
27 mei Slachthuis Vion in Apeldoorn per direct dicht omdat medewerkers samen in busjes reizen
27 mei Carrefour verlaagt prijzen van nog eens 1.000 producten
27 mei Verbruggen Food Group neemt zoetwarengroothandel Bos-Gooiland over
27 mei Slachthuizen moeten maatregelen nemen om sluiting te voorkomen
27 mei Nestlé, Carrefour en IBM starten blockchainproject (video)
27 mei Download de verschillenmatrix: FSSC, BRC en IFS
27 mei Blijf vanaf 12 euro per dag in contact met uw doelgroep: de voedingsindustrie
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie
uw banner hier?