Nestlé en Corbion gaan samenwerken aan voedingsgrondstoffen uit algen
bron: FoodPro Network
VEVEY - Voedingsgigant Nestlé gaat samenwerken met Corbion om voedingsingrediënten op basis van algen te ontwikkelen die verwerkt kunnen worden in plantaardige producten.
In de nieuwe samenwerking zorgt Corbion voor de kennis op het gebied van de fermentatietechnieken en de verwerking van algen. Nestlé heeft op zijn beurt expertise in de ontwikkeling van plantaardige producten. Het doel van de samenwerking is om te komen tot nieuwe eiwitrijke grondstoffen op basis van algen die vervolgens in producten verwerkt kunnen worden.
Voedingsingrediënten op basis van algen hebben tal van voordelen. De ingrediënten vormen een zuiver plantaardige eiwitbron, bevatten gezonde vetzuren en een aantal waardevolle microstoffen. De productie van algen gaat daarnaast gepaard met weinig CO2-uitstoot en vraagt weinig water en grond.
Zie ook: Nestlé breidt plantaardig assortiment uit met gehakt
Zie ook: Nestlé introduceert plantaardige burgers in Europa en VS
Bron: Nestlé
Laatste nieuws
-
25 apr Duitse vleesconsumptie nam in 2023 met 0,8% af
-
25 apr Unilever verkoopt meer producten
-
25 apr HelloFresh groeit met bezorging kant- en klaarmaaltijden
-
25 apr Dirk gaat personeel voorzien van bodycams
-
25 apr A-merken Nestlé blijven last houden van zuinige consument
-
25 apr EU verbiedt ongezonde aroma's voor rookworst en barbecuesaus
-
25 apr E.Leclerc marktleider en prijsleider in Frankrijk
-
25 apr Aviko werkt aan frietketen zonder CO2-uitstoot in 2030
-
25 apr Legionella-onderzoek: het belang van risicoanalyse en watermonsters
-
25 apr Nieuwe uitdaging binnen Odin voor directeur Theo Boon
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan