Nestlé en Corbion gaan samenwerken aan voedingsgrondstoffen uit algen

07-11 09:29 | bron: FoodPro Network

VEVEY - Voedingsgigant Nestlé gaat samenwerken met Corbion om voedingsingrediënten op basis van algen te ontwikkelen die verwerkt kunnen worden in plantaardige producten.

In de nieuwe samenwerking zorgt Corbion voor de kennis op het gebied van de fermentatietechnieken en de verwerking van algen. Nestlé heeft op zijn beurt expertise in de ontwikkeling van plantaardige producten. Het doel van de samenwerking is om te komen tot nieuwe eiwitrijke grondstoffen op basis van algen die vervolgens in producten verwerkt kunnen worden.

Voedingsingrediënten op basis van algen hebben tal van voordelen. De ingrediënten vormen een zuiver plantaardige eiwitbron, bevatten gezonde vetzuren en een aantal waardevolle microstoffen. De productie van algen gaat daarnaast gepaard met weinig CO2-uitstoot en vraagt weinig water en grond.

 

Zie ook: Nestlé breidt plantaardig assortiment uit met gehakt

Zie ook: Nestlé introduceert plantaardige burgers in Europa en VS

 

Bron: Nestlé





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
20 nov EIT Food investeert voor 56,4 miljoen euro in projecten voedingsindustrie
20 nov Dé oplossing voor bulk in de supermarkt (video)
20 nov Correcte gewichtsbepaling dankzij scheefstandcorrectie | Easy Level kantelcompenstie: altijd het juiste gewicht
19 nov Informatie over ruim 2150 voedingsmiddelen en 133 voedingsstoffen
19 nov Avebe wil productie van eiwit uit aardappelen snel uitbreiden
19 nov Coca-Cola start als eerste frisdrankenproducent ter wereld met innovatieve KeelClip verpakking
19 nov Test-Aankoop: “Jumbo in Pelt 17% goedkoper dan in Nederland”
19 nov Europese Commissie wil meer prijstransparantie in de voedselvoorzieningsketen
19 nov Hygiënerichtlijnen voor machines in de voedingsindustrie
19 nov Bizerba bezoekt nationaal en internationaal kampioen Slagerij Kastelein (video)
18 nov FrieslandCampina verkoopt meerderheidsbelang in CSK aan DSM
18 nov EU start WTO-handelsgeschil over Colombia's antidumpungs rechten op diepvriesfrites
18 nov Kweekvlees mogelijk over twee jaar in de schappen
18 nov Albert Heijn: ‘Beter inzicht en meer efficiëntie door datacheck gevaarlijke stoffen’
18 nov Temperatuurbewaking 8 koelcellen, 2 variabelen, 1 oplossing: TempWeb
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie
uw banner hier?