Van der Valk Zwolle, Enschede en Hengelo stapten over op digitale HACCP registratie met MyCCP

14-05 06:01 | bron: FoodPro Network

ZWOLLE - Van der Valk Zwolle, Enschede en Hengelo stapten over op digitale HACCP registratie, uiteraard conform de HACCP-richtlijnen. En dat scheelt aardig wat papierwerk.

Van der Valk Zwolle

Hotelketen Van der Valk heeft wereldwijd meer dan 100 hotels en restaurants. Bij Van der Valk in Zwolle werken ongeveer 200 werknemers. Een van hen is souschef Richard Sloos. Naast zijn werkzaamheden in de keuken beheert hij de opvolging van de HACCP-richtlijnen voor de vestigingen Zwolle, Enschede en Hengelo. In de afgelopen periode heeft hij samen met Gullimex de registratiewerkzaamheden voor HACCP gedigitaliseerd met MyCCP en bluetooth handthermometers TLC750 BT.

Online platform MyCCP

MyCCP is een online platform voor digitale registraties die vereist zijn volgens de richtlijnen van HACCP. Denk hierbij aan de temperatuurregistratie van vaste koelingen, temperatuurlijsten en bijvoorbeeld schoonmaaklijsten. Richard Sloos stelde deze registratielijsten zelf eenvoudig samen via ‘drag-and-drop’ en plande de meetmomenten in. De planning en wat er precies geregistreerd moet worden, verschijnen nu op de smartphones van de verantwoordelijken in de bijbehorende MyCCP-app. Omdat de registraties direct online worden vastgelegd, is het voor Richard Sloos op elk moment duidelijk of een meting is gedaan en zo ja of er afwijkingen zijn.

Handthermometer TLC750 BT

De temperatuurregistraties in de keuken deed het personeel nog handmatig op een formulier. In zo’n omgeving ontstaan echter gemakkelijk vlekken op de formulieren en wanneer het noteren van de temperaturen, heel menselijk, een keer vergeten werd, viel dat niet direct op. Om dit proces te verbeteren gebruikt Van der Valk nu de TLC750 BT. Dit is een handthermometer die de gemeten temperatuur via bluetooth direct uploadt naar het online platform MyCCP. Er hoeft dus niks genoteerd te worden en dat bespaart zowel bewaarruimte als tijd.

Altijd en overal inzicht

Voor Richard Sloos zijn de positieve effecten van MyCCP en de bluetooth handthermometer duidelijk. ‘Ik kan in principe overal waar internet is even kijken wat de situatie is. Dat betekent dat ik heel goed de HACCP-opvolging kan bewaken voor drie vestigingen tegelijk. En als er een afwijking is geconstateerd in een van de koelingen, dan is het prettig dat ik ’s avonds bijvoorbeeld nog even kan controleren of dat naar wens is bijgetrokken of dat we toch nog actie moeten ondernemen. We zijn nu bovendien van dat tijdrovende papierwerk af.’

Continue doorontwikkeling

MyCCP wordt op basis van feedback van de gebruikers continu doorontwikkeld. Zo wordt binnenkort de mogelijkheid van ‘periodieke sluiting’ toegevoegd. Checklists kunnen dan tijdelijk ‘uit’ worden gezet. Handig, vindt Richard Sloos, want hij kan dan bijvoorbeeld in de maand augustus banqueting afdeling uitzetten omdat daarvoor in die maand geen HACCP-metingen nodig zijn.

Referentie

“ MyCCP geeft je overzicht. Ik plan alles 1x in en daarna weet iedereen precies wat er wanneer gemeten moet worden. Alle data staan bovendien direct goed en veilig online geregistreerd. Zijn er afwijkingen, dan zie ik dat gelijk en kan ik gericht en snel bijsturen.”, aldus Richard Sloos, Souschef en beheerder HACCP.

 

Neem voor meer informatie contact op met Gullimex:

NL: +31 (0)74 265 77 88 • info@gullimex.com

BE: +32 (0)53 80 97 54 • info@gullimex.be

Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
29 mei Vleesverwerkingsbedrijf Van Rooi Meat gesloten na 21 positieve coronatests
29 mei Horeca in het eerste kwartaal al zwaar getroffen door coronamaatregelen
29 mei KWID: wanneer en hoe?
29 mei Geaccrediteerde gisten & schimmels analyse in 3 dagen
29 mei Blijf vanaf 12 euro per dag in contact met uw doelgroep: de voedingsindustrie
28 mei Moederbedrijf Douwe Egberts deze week al naar Amsterdamse beurs
28 mei Flinke groei omzet supermarkten in week van Hemelvaart
28 mei Vion gaat transport van personeel anders organiseren
28 mei Ontslagboete wordt toch afgeschaft: noodpakket met maand verlengd
28 mei 'Schuldeisers willen eigenaar worden van HEMA'
28 mei Hoe de houdbaarheid van voedingsmiddelen aanzienlijk verlengd kan worden
28 mei Delino een mosterdgele vloer op maat van elke saus (video)
28 mei Leergang FSSC 22000 Implementatie Training
27 mei Slachthuis Vion in Apeldoorn per direct dicht omdat medewerkers samen in busjes reizen
27 mei Carrefour verlaagt prijzen van nog eens 1.000 producten
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie
uw banner hier?