Dagelijks haalt 1 miljard euro aan voedsel de winkel niet
06 jan 2021 06:05
bron: FoodPro Network
bron: FoodPro Network
AMSTERDAM - Volgens de voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) gaat er jaarlijks voor 363 miljard euro aan voedsel verloren nog voor het in de schappen ligt. Dit komt voornamelijk door een slechte bewaarinfrastructuur bij bedrijven.
Hierbij is de grootste verspilling te zien in Zuid-Azië, Noord-Amerika en Europa. In Zuid-Azië gaat 21 procent van de geproduceerde voeding verloren, wereldwijd gaat het om 14% van al het voedsel.
De grootste voedselverliezen komen met name door gebrekkige opslaginfrastructuur in boerderijen, aldus de FAO. In 2030 willen de Verenigde Naties de voedselverspilling per persoon met de helft verminderen
Nieuw-Zeeland en Australië scoren overigens het best met een verlies van 5,8%.
Foto: Pixabay
Laatste nieuws
-
23 apr PepsiCo verkoopt weer meer frisdrank en chips
-
23 apr Reorganisatie bij Milcobel: 130 banen op de tocht
-
23 apr Consumentenbond: Fabrikanten bezuinigen op dure ingrediënten
-
23 apr Producten van Danone, Dr. Oetker, Jacobs Douwe Egberts en Mondelez weer verkrijgbaar bij Jumbo
-
23 apr PFAS en voeding: een informatief webinar
-
23 apr Kumasi maakt frisdrank uit restproduct van cacaovrucht
-
23 apr TraceGains gaat samenwerking aan met FoodPro Network
-
22 apr Omzet en winst van Lactalis namen toe in 2023
-
22 apr Oxfam Novib: recordprijzen cacao gevolg van onderbetaling boeren
-
22 apr Franse supermarkten moeten klanten informeren over krimpflatie
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan