Vion lanceert ME-AT, een start-up voor alternatieve eiwitten op de Anuga

KEULEN - De vraag naar alternatieve eiwitten groeit. Vion investeert in vraaggestuurde ketens en naast het duurzaam produceren van traditioneel vlees, zal een nieuw onderdeel van de organisatie: ME-AT zich als food designer richten op de ontwikkeling van kwalitatief hoogwaardige vlees alternatieven. De producten hebben de smaak, textuur en het mondgevoel van traditioneel vlees. Zo verbreedt ME-AT de definitie van vlees en richt het zich op de groeiende doelgroep van toekomstige klanten: de flexitariër.

De producten zijn voor een brede groep toegankelijk, of je nu flexitariër, vegetariër of veganist bent. ME-AT’s blik naar de toekomst staat wijd open en zal dan ook productverbeteringen en innovaties introduceren op het gebied van grondstoffen, verpakkingen en texturen. Vion richt zich met de nieuwe start-up op ‘meatlike’ producten. Hoe ze moeten smaken en er uit zien.

Vion is binnen de wereld van top 100 food- en beverage-bedrijven in staat duurzame ketens te bouwen, die transparant zijn ‘van bord tot boer’. De grondstoffen worden zoveel mogelijk lokaal verkregen zodat food waste wordt geminimaliseerd. Vion neemt hiermee de volgende stap binnen haar verantwoordelijkheid om met kennis en kunde de wereld te voorzien van alternatieve proteïne bronnen.

Anuga

ME-AT presenteert op de Anuga-beurs in Keulen (5-9 oktober 2019) een reeks van vijf kwalitatief hoogwaardige, meatlike, volledig veganistische en bovenal lekkere producten aan de internationale retail én foodservice. In eerste helft van 2020 zullen de vegetarische producten beschikbaar zijn voor de consument.

 

Bron: Vion





Laatste nieuws