Nieuwe Europese wetgeving voor etikettering producten vanaf 1 april 2020
bron: FoodPro Network
BRUSSEL - Vanaf 1 april 2020 moeten fabrikanten de herkomst van ingrediënten op het etiket van hun producten vermelden, mits het ingrediënt een andere herkomst heeft dan het product. Aldus nieuwe wetgeving van de Europese Commissie.
De nieuwe wetgeving valt onder de Food Information to Consumers regelgeving (FIC)) die voor meer transparantie voor de consument moet zorgen. Naast de herkomst van ingrediënten zijn er nog meer aanpassingen, zoals:
- Een duidelijkere presentatie van allergenen voor voorverpakt voedsel in de ingrediëntenlijst;
- Verbeterde leesbaarheid van informatie op het etiket (zoals minimale lettergrootte voor verplichte informatie)
- Versterkte regelgeving om misleidende praktijken te voorkomen
- Specifieke informatie over de herkomst van plantaardige geraffineerde oliën en vetten;
- Verplichte herkomstinformatie voor vers vlees van varkens, schapen, geiten en pluimvee
Bekijk hier alle belangrijke wijzigingen.
Waar zou volgens u de nieuwe wetgeving aan moeten voldoen?
Laatste nieuws
-
19 apr Hogere prijzen en volumes bij Danone
-
19 apr Cacaoprijzen breken records
-
19 apr Mosa Meat start pilot-fabriek op Brightlands campus
-
19 apr Unilever zwakt duurzaamheidsdoel voor plastic af
-
19 apr Activistische aandeelhouders eisen gezonde voeding van Nestlé
-
19 apr Colruyt krijgt goedkeuring voor overname 54 Match- en Smatch-winkels
-
19 apr Cacaoboeren gaan in Brussel protesteren tegen lage prijzen
-
19 apr Starbucks opent elke drie dagen nieuwe vestiging in India
-
18 apr Greenyard neemt ijsjesfabrikant Crème de la Crème over
-
18 apr Worst uit het lab valt in de smaak bij eerste proeverij in Europa
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan