Veel Nederlanders gebruiken voedingssupplementen

UTRECHT - In een online landelijk onderzoek uitgevoerd door Motivaction onder 1.113 Nederlanders tussen de 15 en 70 jaar geeft de helft aan voedingssupplementen te slikken. Van de gebruikers doet 63% dat regelmatig en 37% gebruikt ze af en toe.

Multivitaminen

Multivitaminen worden veruit het meest geslikt, gevolgd door vitamine D en magnesium. De andere producten in de top 10 van meest gebruikte supplementen zijn vitamine C, vitamine B12, calcium, visolie, ijzer, cranberry en vitamine B complex.

Gebruik is gender- noch leeftijdsneutraal

Het gebruik van voedingssupplementen is gender- noch leeftijdsneutraal. Circa 20% van de 25-34 jarigen gebruikt foliumzuur, een belangrijk supplement voor vrouwen met een kinderwens.

De middelbare leeftijdsgroep van 45-54 gebruiken meer dan gemiddeld magnesium en vitamine C, terwijl senioren vaker kiezen voor calcium, glucosamine, CBD-olie en kurkuma.

Informatie

Het grootste deel van de Nederlanders die voedingssupplementen gebruiken baseren hun keuzes op informatie die ze ergens hebben gelezen of gehoord, terwijl ook het advies van vrienden en bekenden een belangrijke rol speelt.

Preventie

De meest genoemde reden om voedingssupplementen te slikken is ter preventie, om eventuele klachten in de toekomst te voorkomen. Een derde neemt supplementen omdat ze denken via hun dagelijkse voeding te weinig voedingsstoffen binnen te krijgen. Circa 20% slikt voedingssupplementen omdat ze tot een risicogroep behoren. Een andere groep heeft een fysiek probleem dat ze graag willen oplossen. Ruim eenderde van de gebruikersgroep, vooral mannen, slikt supplementen onder het motto Baat het niet, dan schaadt het niet. 

 

Bron: Motivaction

Foto: Pixabay





Laatste nieuws