Veel Nederlanders gebruiken voedingssupplementen

14-10 06:05 | bron: FoodPro Network

UTRECHT - In een online landelijk onderzoek uitgevoerd door Motivaction onder 1.113 Nederlanders tussen de 15 en 70 jaar geeft de helft aan voedingssupplementen te slikken. Van de gebruikers doet 63% dat regelmatig en 37% gebruikt ze af en toe.

Multivitaminen

Multivitaminen worden veruit het meest geslikt, gevolgd door vitamine D en magnesium. De andere producten in de top 10 van meest gebruikte supplementen zijn vitamine C, vitamine B12, calcium, visolie, ijzer, cranberry en vitamine B complex.

Gebruik is gender- noch leeftijdsneutraal

Het gebruik van voedingssupplementen is gender- noch leeftijdsneutraal. Circa 20% van de 25-34 jarigen gebruikt foliumzuur, een belangrijk supplement voor vrouwen met een kinderwens.

De middelbare leeftijdsgroep van 45-54 gebruiken meer dan gemiddeld magnesium en vitamine C, terwijl senioren vaker kiezen voor calcium, glucosamine, CBD-olie en kurkuma.

Informatie

Het grootste deel van de Nederlanders die voedingssupplementen gebruiken baseren hun keuzes op informatie die ze ergens hebben gelezen of gehoord, terwijl ook het advies van vrienden en bekenden een belangrijke rol speelt.

Preventie

De meest genoemde reden om voedingssupplementen te slikken is ter preventie, om eventuele klachten in de toekomst te voorkomen. Een derde neemt supplementen omdat ze denken via hun dagelijkse voeding te weinig voedingsstoffen binnen te krijgen. Circa 20% slikt voedingssupplementen omdat ze tot een risicogroep behoren. Een andere groep heeft een fysiek probleem dat ze graag willen oplossen. Ruim eenderde van de gebruikersgroep, vooral mannen, slikt supplementen onder het motto Baat het niet, dan schaadt het niet. 

 

Bron: Motivaction

Foto: Pixabay





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
23 okt Edeka wil belang in Picnic verdubbelen
23 okt Pinstoring in alle winkels van Albert Heijn, Etos en Gall & Gall
23 okt ING: ‘Pinomzet foodretail stijgt 3 procentpunt'
23 okt Visie op gezond en circulair voedselsysteem in 2050
23 okt Download nu het onderzoek naar voedselveiligheid
23 okt Dagversproductie, de Formule 1 in de foodindustrie
22 okt ING voorziet forse groei Europese markt voor vlees- en zuivelvervangers
22 okt Vleesconsumptie in Nederland stijgt
22 okt Hogere verkoopcijfers maar lagere omzet voor Unilever
22 okt Horecasluiting en thuiswerken drukken resultaat Sligro
22 okt Vijf redenen voor de kwaliteitsmanager om te digitaliseren
22 okt Wat is een remote audit? En hoe werkt dit?
22 okt Handhygiënemonitoring met de meetinstrumenten van Hygiena
21 okt HEMA komt in handen van investeringsfonds en Jumbo familie van Eerd
21 okt Nestlé ziet omzet aantal producten met dubbele cijfers groeien
21 okt Tarieven vleeskeuringen niet inzichtelijk en gedeeltelijk te hoog
21 okt ING: 'Gedeeltelijke lockdown' raakt horeca hard, maar minder hard dan in maart
21 okt Vanaf nu ook efficiënt inspecteren? Zo doe je dat
21 okt Kaasboerderij Kaamps: Zekerheid over temperatuur stelt productieproces veilig
21 okt Blijf vanaf 12 euro per dag in contact met uw doelgroep: de voedingsindustrie
20 okt Voedselbanken ontvangen minder voedseldonaties
20 okt Wetenschappers: pas richtlijnen rond mogelijk ongezonde babyflesjes aan
20 okt Carrefour lanceert gepersonaliseerde voedselscore
20 okt Mondelēz opent onderzoekscentrum voor cacao
20 okt Remote auditeren bij GFSI-erkende schema’s: wat zijn de opties?
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie
uw banner hier?