Meatless ziet perspectief in verwerking van lokaal geteelde veldbonen

09-09 13:09 | bron: FoodPro Network

GOES - Het bedrijf Meatless uit Goes produceert jaarlijks 3.000 ton aan vegetarische en hybride producten en investeert dit jaar 1,7 miljoen euro in verdubbeling van de productiecapaciteit. Het bedrijf ziet perspectief in de verwerking van lokaal geteelde veldbonen. "We zijn nu 2,5 jaar bezig met de verwerking van veldbonenmeel in onze producten", aldus Jos Hugense, directeur van Meatless, tegen Boerderij. "Veldbonenmeel bevat 35% eiwit en de teelt past goed in Nederland."

In Nederland geteelde veldbonen

Meatless start met een project samen met provincie Zeeland, CZAV en Limagrain. “We zetten een regionaal project op met in Nederland geteelde veldbonen. In Duitsland leveren boeren veldbonen voor een prijs waar Nederlandse akkerbouwers niet mee kunnen concurreren”, aldus Hugense. “Daarom moeten we in Nederland een meerwaarde in de markt creëren om het rendabel te maken. De meerwaarde kan komen uit milieuvriendelijke concepten met traceerbare herkomst van de verwerkte veldbonen."
 
Hugense stelt dat het isoleren van eiwit uit meel een belangrijke voorwaarde is voor een echte opmars van het telen van eiwitrijke gewassen, zoals veldbonen. Hugense noemt daarbij de Franse erwtenverwerker Roquette als voorbeeld. “Toen deze coöperatie in staat bleek om eiwit uit erwten te isoleren, is de erwtenteelt in Frankrijk fors toegenomen".
 
Hugense verwacht dat het nog 3 tot 5 jaar duurt voordat dit ook met veldbonen mogelijk is.
 
 
Bron: Boerderij
 
Foto: Meatless




Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
13 sep Nestlé opent onderzoeksinstituut voor verpakkingen van voedingsmiddelen
13 sep Studentenproject VeggieSlices onderscheiden met Wij Inholland award
13 sep Nestlé test blockchaintechnologie in Nieuw-Zeeland en Latijns-Amerika
13 sep Trends in de Zuid-Koreaanse food retail
13 sep Het complete weeg- en inspectiesysteem voor de versafdeling (video)
12 sep Aviko investeert in nieuwe fabriek
12 sep Omzet biologisch met 8,4% gestegen naar 1,6 miljard euro
12 sep Albert Heijn: ‘Beter inzicht en meer efficiëntie door datacheck gevaarlijke stoffen’
12 sep Wil jij verdieping op het gebied van Voedselwetgeving?
12 sep Verzegel je maaltijden met een etiket! (video)
11 sep Carrefour zou bod op concurrent Casino overwegen
11 sep Lidl roept baguettes terug
11 sep EIT Food investeert voor 56,4 miljoen euro in projecten voedingsindustrie
11 sep Voedingsmiddelen leveren aan Tesco? (whitepaper)
11 sep Doesburgsche Mosterd- en Azijnfabriek: ‘Productdata ruim binnen de deadline 100% betrouwbaar'
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie
uw banner hier?