Albert Heijn start proef met winkel zonder kassa en personeel

ZAANDAM - Albert Heijn gaat de komende tijd een proef draaien met een winkel zonder kassa en zonder personeel. Bij het verlaten van de winkel worden de boodschappen automatisch afgerekend. De proef zal plaatsvinden in Zaandam, de thuisbasis van de supermarktketen.

Later dit jaar op andere plaatsen in Nederland

De winkel van 14 m² zit bomvol technologische vernieuwingen die het mogelijk maken iets te kopen alsof je het uit je koelkast pakt: er is geen kassa en ook het zelf scannen van je producten hoeft niet meer, aldus Albert Heijn. De winkel staat voor het hoofdkantoor in Zaandam en wordt de komende twee maanden getest met medewerkers.

De verwachting is dat de winkel later dit jaar op een andere plek in Nederland wordt geplaatst. Albert Heijn werkt voor deze test samen met de Amerikaanse tech-start up AiFi en met ING.

Van Egmond: ''Technologische vernieuwingen volgen elkaar in razend tempo op en bieden oneindig veel kansen''

Marit van Egmond, CEO van Albert Heijn: Technologische vernieuwingen volgen elkaar in razend tempo op en bieden oneindig veel kansen''. Gemak voor onze klanten staat daarbij voorop. Dit nieuwste concept maakt niet alleen het boodschappen doen heel simpel. Door het autonome karakter kan de winkel plug and play neergezet worden op locaties waar (tijdelijk) behoefte is aan een kleine winkel. Van kantoren of universiteitsterreinen tot woonwijken in aanbouw waar nog geen winkelfaciliteiten zijn. Een tweede voordeel is dat de winkel altijd open kan zijn, wat bijvoorbeeld handig is voor mensen die heel vroeg of juist heel laat op pad zijn.”

 

Bron: Albert Heijn





Laatste nieuws