Temperatuurbewaking 8 koelcellen, 2 variabelen, 1 oplossing: TempWeb

07-09 06:01 | bron: FoodPro Network

BORNE - Toen het echtpaar Rikkerink Slagerij Rensink overnam, kreeg ze TempWeb erbij. “Helemaal fijn”, vindt Saskia Rikkerink, “TempWeb ontzorgt ons echt.”

Slagerij Rensink is een volambachtelijke specialiteitenslagerij in Borne. Eigenaarsechtpaar Rikkerink hecht veel waarde aan dierenwelzijn en is selectief in de grondstoffen die ze gebruiken. Zo selecteert slager Albin Rikkerink zelf het rundvlees, dat bovendien alleen uit de regio komt. De slagerij heeft behalve vlees en vleesproducten ook kant-en-klaarmaaltijden in haar assortiment. De meeste producten maken ze zelf.

Temperatuurbewaking essentieel

Het is de angst van iedere slager dat de koeling uitvalt. Bij Slagerij Rensink is het zelfs al eens gebeurd toen de slagerswinkel gesloten was. Van TempWeb ontvingen ze gelukkig direct een melding op hun smartphone. Zelf checken ze ook regelmatig online de luchtvochtigheid en de temperatuur van de koelcellen. Saskia Rikkerink: ‘Omdat alle temperatuurmetingen bewaard blijven, heb ik een serie van constante grafieken waaruit ik snel kan aflezen of er een afwijking is. Soms is de temperatuur iets hoger, dan weet ik: de koelcel is even open geweest. Ook zorgt TempWeb ervoor dat we moeiteloos onze temperatuuradministratie op orde hebben.

Toepassing van TempWeb

TempWeb meet via 8 loggers alle gekoelde ruimtes in de slagerij, zoals de dieptekoeling, de pekelcel, de toonbank en het wandkoelmeubel. Elke logger is afzonderlijk ingesteld op de kritische temperatuurhoogtes en luchtvochtigheidswaarden in die koeling. Want niet alleen de temperatuur, maar ook de luchtvochtigheid doet veel voor de houdbaarheid van de producten. Wordt een van die waarden overschreden, dan volgt een alarmsignaal over de geregistreerde afwijking en de betreffende locatie.

Het gemak van automatisch en online De data die de loggers registreren, verzenden ze automatisch naar de cloud. Met zo’n 8 koelcellen scheelt dat enorm veel handwerk. Via sensor2web.com zijn die data in overzichtelijke rapporten en grafieken online in te zien, waar je ook bent. Saskia Rikkerink vindt het uitermate handig dat ze ook het temperatuurverloop van wat langer geleden kan terugzien. ‘Als een product van mindere kwaliteit blijkt te zijn, kan ik precies nakijken onder welke condities het in onze slagerij is geweest. Daarmee kan ik de oorzaak traceren of vaststellen dat die buiten onze slagerij ligt.’

Referentie

Saskia Rikkerink, mede-eigenaar: “TempWeb is echt ideaal. Het scheelt ons tijd, geeft goed inzicht in het temperatuurverloop en de luchtvochtigheid én geeft ons rust als we niet in de slagerij staan. En onze accountmanager van Gullimex, die ontzorgt ons echt met goed advies.”

 

Bron: Gullimex - partner FoodPro Network





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
23 sep Storing bij AH: online boodschappen doen niet mogelijk
23 sep Ahold Delhaize zet in op halvering van de voedselverspilling in 2030
23 sep 5 trends voor de voeding van morgen volgens jongeren
23 sep 12 Tips tegen voedselfraude (update)
22 sep Vivera opent vernieuwde fabriek
22 sep Onderzoek laat dringende noodzaak zien voor aanleren gezond gedrag op basisschool
22 sep Food Fellows komt met sauzen van geredde groenten
22 sep 'Bijna alle aanbiedingen in Nederlandse supermarkten zijn ongezond'
22 sep Direct efficiënt inspecteren. Kosteloos en zonder moeite!
22 sep Verkade: 'Datakwaliteit managen vereist een goede interne flow'
21 sep 18 procent consumenten eet gezonder door coronacrisis
21 sep Recall Albert Heijn worst
21 sep Nestlé's plantaardige 'bacon cheeseburger' verkrijgbaar in de VS
21 sep Nestlé test blockchaintechnologie in Nieuw-Zeeland en Latijns-Amerika
21 sep Heineken: 'Zonder goede data kunnen klanten onze producten niet verkopen.'
21 sep Is het voor u belangrijk om onder hoge snelheid verpakte goederen te wegen en etiketteren? (video)
18 sep Hoe maken we duurzame én voedzame voedingsmiddelen?
18 sep In cafés wordt juist in de laatste uurtjes veel omzet behaald
18 sep Werknemers werken meer uren sinds coronacrisis
18 sep 'Lokaal voedsel kan binnen 5 jaar naar marktaandeel van 25%'
18 sep Listeria: voorkomen beter dan genezen
18 sep Reduceren van give-away: “Mag het ietsje meer zijn?”
17 sep Alle Nespresso cups tegen 2022 CO2-neutraal
17 sep FrieslandCampina gaat duurzamer geproduceerde melk aan andere zuivelbedrijven leveren
17 sep Verse kant-en-klaar maaltijden voor baby's
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie
uw banner hier?