Stichting Alles voor Mekaar en Jumbo pakken samen eenzaamheid in de buurt aan

12-07 12:19 | bron: FoodPro Network

VEGHEL - Het was een bijzondere weekin de onlangs geopende Jumbo winkel Vlijmen Plein 16. Minister Hugo de Jonge van VWS, Colette Cloosterman - van Eerd van Jumbo en Alexander van Weert van Stichting Alles voor Mekaar, dronken een kopje koffie met hulpvragers en supporters van de Stichting Alles voor Mekaar. Dat deden zij in de allereerste ‘Hallo! Alles voor Mekaar – koffiecorner’.

Minister Hugo de Jonge is vertegenwoordiger van de Nationale Coalitie Eén tegen Eenzaamheid, waar Colette Cloosterman - van Eerd tevens aanjager van is. Bij de ‘Hallo! Alles voor Mekaar - koffiecorner’ treffen ouderen en buurtgenoten elkaar dagelijks voor een praatje. Ouderen kunnen er ook terecht voor hulp van de professionals en supporters van de stichting Alles voor Mekaar. Met dit initiatief beantwoorden Jumbo en de stichting verschillende, alledaagse (hulp)vragen van ouderen.

De stichting zet zich in om ouderen te verbinden met behulpzame buurtgenoten. Alexander van Weert van Alles voor Mekaar: “Ouderen worden vaak eenzamer als hun mobiliteit afneemt en ze missen vaak aanspraak. Tegelijkertijd hebben ze hulp nodig bij bijvoorbeeld huishoudelijke taken, boodschappen doen of het vervoer. Wij koppelen deze ouderen aan buurtbewoners. Want hulp en aandacht mag je van een goede buur verwachten. En het is fantastisch dat met deze koffiecorner ook een vaste ontmoetingsplek in het leven is roepen.” De koffiecorner is een plek waar ouderen en buurtgenoten elkaar, onder het genot van een kopje koffie en een kletskoekje, kunnen vinden. Bovendien zijn medewerkers en supporters van Alles voor Mekaar regelmatig aanwezig in de koffiecorner om het contact te leggen, supporters te werven of de ouderen te helpen bij de hulpvraag die ze hebben.

Tijd voor mekaar
Jumbo, aangesloten bij de Nationale Coalitie Eén tegen Eenzaamheid, vindt dat haar winkels een belangrijke rol hebben als ontmoetingsplek om eenzaamheid tegen te gaan. Colette Cloosterman - van Eerd, CCO van Jumbo: “Wij voelen ons betrokken bij onze omgeving en willen een goede buur zijn. Onze winkelmedewerkers kennen de klanten en ze pikken regelmatig signalen op van eenzaamheid in de winkel. En dat gaat ons aan het hart. Met de ‘Hallo! Alles voor Mekaar koffiecorner’ geven we samen met de supporters en professionals van Alles voor Mekaar ouderen die aandacht en hulp die ze verdienen”. Dick de Fijter, filiaalmanager van Jumbo Vlijmen Plein vult aan: ”In de winkel ontstaan door dit initiatief waardevolle contacten tussen mensen die hier dagelijks komen en het is mooi dat wij hierin kunnen bijdragen. Dat geeft ontzettend veel energie!”. Naast de koffiecorner wordt er ook een kletskassa geopend voor klanten van Jumbo Vlijmen die geen haast hebben. De Fijter: “Wij willen dat boodschappen doen leuk is en niet gehaast voelt. Persoonlijk contact vinden we daarbij ontzettend belangrijk. En daarom hebben we de kletskassa in het leven geroepen. Om even dat extra contactmoment te creëren. Tijd voor mekaar, gewoon omdat het kan!”

Meer lokale initiatieven
Het lokale initiatief Alles voor Mekaar sluit aan bij de nationale strijd tegen eenzaamheid. Minister Hugo de Jonge, heeft in het afgelopen jaar de inspanningen van de stichting op de voet gevolgd en kwam op bezoek om kennis te maken: “Eenzaamheid is een groeiend maatschappelijk probleem. Via de nationale coalitie zoeken we de samenwerking op met het bedrijfsleven, gemeenten en stichtingen, om op lokaal niveau deze problematiek aan te pakken. Het is geen makkelijk onderwerp, maar als we allemaal wat vaker naar elkaar omkijken, dan kan dit een groot verschil maken. Het is mooi om te zien dat een lokale organisatie met steun van het bedrijfsleven zoveel verschil kan maken, en dit vast legt in een lokale coalitie. Een voorbeeld voor andere gemeenten.” Alles voor Mekaar zegt een inspiratie te willen zijn voor andere gemeenten en initiatiefnemers en graag in gesprek te gaan over hun concept ‘Vinden, Doen, Verbinden’. Ook Jumbo ziet ruimte voor nog veel meer initiatieven, passend bij lokale behoeften en doelgroepen, waaronder uitbreiden van de koffiecorner en het organiseren van ontmoetingsmomenten in winkels door het hele land.

 

Bron: persbericht Jumbo

Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
14 okt Exportwaarde vlees naar Verenigd Koninkrijk daalt
14 okt Datakwaliteit door inspanning levensmiddelensector 96% betrouwbaar
14 okt Belgische chocolade: kwaliteit telt
11 okt Ahold Delhaize investeert in kunstmatige intelligentie
11 okt Bruins: minder tests op listeria dan gemeld
11 okt Planbureau: Nederlandse voedingsindustrie harder geraakt bij 'no-deal Brexit' dan andere landen in de EU
11 okt ISO 22000:2018 vs. ISO 22000:2005 - de verschillen
11 okt Voedselveiligheid houdt levensmiddelenfabrikanten alert op de kwaliteit van hun perslucht
10 okt Ook grootste vleesverwerker ter wereld betreedt markt voor plantaardige producten
10 okt Pluimveesector in hoger beroep in fipronilzaak
10 okt NestlĂ© verifieert driekwart van haar toeleveringsketen als ontbossingsvrij
10 okt 10 Tips om uw interne audits te verbeteren
10 okt Draag bij aan voedselveiligheid met detecteerbare artikelen
09 okt Rijker aanbod doet bezoeker van kantine vaker voor vegetarisch kiezen
09 okt Takeaway ziet aantal bestellingen flink oplopen
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie
uw banner hier?