Tekort aan gele spliterwt door populariteit vegaburgers
bron: FoodPro Network
NEW YORK - Door de enorme populariteit van vleesvervangers, zoals de vegaburger, is er in de Verenigde Staten een tekort ontstaan aan verwerkte gele spliterwten. Deze eiwitrijke erwt is de grondstof voor de vleesvervangers van onder meer Beyond Meat.
Door het tekort is er een run ontstaan op de gele spliterwt, aldus The Financial Times. De consumptie van het eiwit uit de gele erwt is in de VS sinds 2015 al verdubbeld naar circa 275.000 ton. Dit jaar zal dit naar verwachting nog eens met 30 procent toenemen.
Volgens de Financial Times is de spliterwt populair omdat die vaak wordt gebruikt als alternatief voor de sojaboon. Het proteïnepoeder uit de gele spliterwt is de basis voor de vleesvervangers van Beyond Meat, dat in Nederland in de Albert Heijn en de Jumbo te koop is.
Laatste nieuws
-
19 apr Hogere prijzen en volumes bij Danone
-
19 apr Cacaoprijzen breken records
-
19 apr Mosa Meat start pilot-fabriek op Brightlands campus
-
19 apr Unilever zwakt duurzaamheidsdoel voor plastic af
-
19 apr Activistische aandeelhouders eisen gezonde voeding van Nestlé
-
19 apr Colruyt krijgt goedkeuring voor overname 54 Match- en Smatch-winkels
-
19 apr Cacaoboeren gaan in Brussel protesteren tegen lage prijzen
-
19 apr Starbucks opent elke drie dagen nieuwe vestiging in India
-
18 apr Greenyard neemt ijsjesfabrikant Crème de la Crème over
-
18 apr Worst uit het lab valt in de smaak bij eerste proeverij in Europa
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan