Holland Paviljoen op 20e Specialty & Fine Food Fair London

LONDEN - Van 1 t/m 3 september 2019 zal in Londen de 20e editie van de Specialty & Fine Food Fair plaatsvinden. Op deze beurs krijgen winkeliers, chefs, importeurs, distributeurs en groothandelaren de kans om kennis te maken met meer dan 700 producenten en leveranciers van ambachtelijke producten. Van de nieuwste gezonde snacks tot de lekkerste delicatessen en van de meest exotische thee tot het meest speciale bier, het is allemaal te vinden op deze beurs. Het blijkt dat ruim 60% van dit type bezoekers nog steeds veel waarde hecht aan het bezoeken van beurzen om nieuwe ambachtelijke food producten te vinden, hetgeen een onderzoek onder deze doelgroep aangaf.   

Het Olympia beursgebouw in Kensington is het toneel waar menig nationale en internationale delicatessenliefhebber samen zal komen in het begin van september. In de Discovery Zone op de bovenste verdieping kun je met merken kennismaken die nieuw zijn voor de Britse markt. Vorig jaar bewonderden we de prachtige theebloemen van Flora tea, de dairy-free ambachtelijke cheesecakes van Portobello Attic en de boerderijkazen die gemaakt worden van melk van koeien waar de kalfjes bij mogen blijven op The Ethical Dairy. Het Drinks Cabinet was opgezet in samenwerking met Fentimans om nieuwe drankjes te ontdekken. Wat zeker helemaal hip is zijn de ‘botanically brewed’ drankjes, met of zonder alcohol die op hun beurt weer gemixt worden met sterke dranken. Topfavoriet in dit laatste segment blijft de gin, hoewel dit geen novelty genoemd kan worden natuurlijk. In Groot-Brittannië is de verkoop van gin de afgelopen 5 jaar zelfs meer dan verdubbeld. 

Ook in de UK hebben grotere retailers steeds meer interesse in kleinere merken en bedrijven. Zo deden Sainsbury en Ocado vorig jaar mee in Pitch! – een podium waarop een aantal voorgeselecteerde bedrijven kon pitchen en direct feedback kreeg van de inkopers. Verder kon je chefkoks aan het werk zien in workshops als ‘Mysteries of Chocolate and their Perfect Pairings’ en op het ‘Food for Thought’ podium werden nieuwe ideeën op de food markt voorgesteld en uitgewisseld tussen de diverse deelnemers. Een groeiende, succesvolle beurs dus. Reden voor de Nederlandse Ambassade in Londen om opnieuw een Holland Paviljoen te organiseren, dit jaar groter dan voorheen. Mocht je interesse hebben, neem dan contact met ons op voor meer details. En mocht Londen een brug te ver zijn, dan kun je natuurlijk een maand later ook je hart ophalen op de Vakbeurs Foodspecialiteiten in Houten dat op 30 september en 1 oktober plaats zal vinden. 

TEN the export network biedt advies en support aan food & beverage bedrijven die over grenzen durven te kijken. Zij coördineert exportactiviteiten, stimuleert business development projecten en zet nieuwe internationale trajecten op. Daarnaast professionaliseert TEN bestaande exportactiviteiten en zijn de adviseurs werkzaam voor het SIB-programma (Starters International Business programma van de RVO) voor MKB-bedrijven. Voor meer informatie: www.theexportnetwork.nl of neem contact op voor een afspraak: http://www.theexportnetwork.nl/contact/.

 

 

Bron: TEN - partner FoodPro Network





Laatste nieuws