Holland Paviljoen op 20e Specialty & Fine Food Fair London

30-07 06:03 | bron: FoodPro Network

LONDEN - Van 1 t/m 3 september 2019 zal in Londen de 20e editie van de Specialty & Fine Food Fair plaatsvinden. Op deze beurs krijgen winkeliers, chefs, importeurs, distributeurs en groothandelaren de kans om kennis te maken met meer dan 700 producenten en leveranciers van ambachtelijke producten. Van de nieuwste gezonde snacks tot de lekkerste delicatessen en van de meest exotische thee tot het meest speciale bier, het is allemaal te vinden op deze beurs. Het blijkt dat ruim 60% van dit type bezoekers nog steeds veel waarde hecht aan het bezoeken van beurzen om nieuwe ambachtelijke food producten te vinden, hetgeen een onderzoek onder deze doelgroep aangaf.   

Het Olympia beursgebouw in Kensington is het toneel waar menig nationale en internationale delicatessenliefhebber samen zal komen in het begin van september. In de Discovery Zone op de bovenste verdieping kun je met merken kennismaken die nieuw zijn voor de Britse markt. Vorig jaar bewonderden we de prachtige theebloemen van Flora tea, de dairy-free ambachtelijke cheesecakes van Portobello Attic en de boerderijkazen die gemaakt worden van melk van koeien waar de kalfjes bij mogen blijven op The Ethical Dairy. Het Drinks Cabinet was opgezet in samenwerking met Fentimans om nieuwe drankjes te ontdekken. Wat zeker helemaal hip is zijn de ‘botanically brewed’ drankjes, met of zonder alcohol die op hun beurt weer gemixt worden met sterke dranken. Topfavoriet in dit laatste segment blijft de gin, hoewel dit geen novelty genoemd kan worden natuurlijk. In Groot-Brittannië is de verkoop van gin de afgelopen 5 jaar zelfs meer dan verdubbeld. 

Ook in de UK hebben grotere retailers steeds meer interesse in kleinere merken en bedrijven. Zo deden Sainsbury en Ocado vorig jaar mee in Pitch! – een podium waarop een aantal voorgeselecteerde bedrijven kon pitchen en direct feedback kreeg van de inkopers. Verder kon je chefkoks aan het werk zien in workshops als ‘Mysteries of Chocolate and their Perfect Pairings’ en op het ‘Food for Thought’ podium werden nieuwe ideeën op de food markt voorgesteld en uitgewisseld tussen de diverse deelnemers. Een groeiende, succesvolle beurs dus. Reden voor de Nederlandse Ambassade in Londen om opnieuw een Holland Paviljoen te organiseren, dit jaar groter dan voorheen. Mocht je interesse hebben, neem dan contact met ons op voor meer details. En mocht Londen een brug te ver zijn, dan kun je natuurlijk een maand later ook je hart ophalen op de Vakbeurs Foodspecialiteiten in Houten dat op 30 september en 1 oktober plaats zal vinden. 

TEN the export network biedt advies en support aan food & beverage bedrijven die over grenzen durven te kijken. Zij coördineert exportactiviteiten, stimuleert business development projecten en zet nieuwe internationale trajecten op. Daarnaast professionaliseert TEN bestaande exportactiviteiten en zijn de adviseurs werkzaam voor het SIB-programma (Starters International Business programma van de RVO) voor MKB-bedrijven. Voor meer informatie: www.theexportnetwork.nl of neem contact op voor een afspraak: http://www.theexportnetwork.nl/contact/.

 

 

Bron: TEN - partner FoodPro Network

Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
14 jul Muller (Ahold Delhaize) waarschuwt voor schadelijke algoritmes
14 jul Ministerie ondersteunt leerbanen in voedingssector
14 jul Omzet Jumbo passeert de kaap van 5 miljard
14 jul PepsiCo noteert lagere omzet in tweede kwartaal
14 jul Nestlé wil uiterlijk in 2025 haar verpakkingen voor 100% recyclen of hergebruiken
14 jul Onbezorgd de audit in: voldoe aan opleidingseisen
14 jul What Effect Will the US Reduction in Biotechnology Regulations Have on Food Exports?
13 jul CBL wil met boerenorganisaties een Voedselcollectief oprichten
13 jul Download nu het onderzoek naar voedselveiligheid
13 jul La Place sluit kwart van vestigingen: honderden banen in het geding
13 jul Albert Heijn werkt tekorten weg na boerenprotest
13 jul Aantal faillissementen in eerste half jaar 2020 gelijk gebleven
13 jul Plant & Productie Management, een vak apart
13 jul Blijf vanaf 12 euro per dag in contact met uw doelgroep: de voedingsindustrie
13 jul LI-5600, een etiket boven én onderaan! (video)
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie
uw banner hier?