Circa 60% van de wereldwijde vleesproducten in 2040 zal plantaardig of gekweekt zijn

07-08 06:07 | bron: FoodPro Network

LONDEN - Circa 60% van de toekomstige vleesproducten zullen niet meer van geslachte dieren afkomstig zijn. Aldus een analyse van consultatiebedrijf AT Kearney. Consumenten kiezen steeds vaker voor vleesvervangers. In 2040 houdt dit in dat wereldwijd circa 60% van de vleesproducten op basis van plantaardig of gekweekt materiaal zal zijn. Zo valt te lezen in het rapport 'How Will Cultured Meat and Meat Alternatives Disrupt the Agricultural and Food Industry?'.

Ook in Nederland zijn veel start-ups die zich bezighouden met het produceren van vleesvervangers. Maar ook een partij als Vion onderzoekt de mogelijkheden. Hoewel kweekvlees nog altijd in de kinderschoenen staat, voorspelt AT Kearney dat in 2040 het merendeel van de vleesproducten uit kweekvlees zal bestaan.

 

Bron: AT Kearney

Foto: Mosa Meat

 





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
23 sep Boodschappen bezorgen is voor Albert Heijn nog geen goudmijn
23 sep Storing bij AH: online boodschappen doen niet mogelijk
23 sep Ahold Delhaize zet in op halvering van de voedselverspilling in 2030
23 sep 5 trends voor de voeding van morgen volgens jongeren
23 sep 12 Tips tegen voedselfraude (update)
22 sep Vivera opent vernieuwde fabriek
22 sep Onderzoek laat dringende noodzaak zien voor aanleren gezond gedrag op basisschool
22 sep Food Fellows komt met sauzen van geredde groenten
22 sep 'Bijna alle aanbiedingen in Nederlandse supermarkten zijn ongezond'
22 sep Direct efficiënt inspecteren. Kosteloos en zonder moeite!
22 sep Verkade: 'Datakwaliteit managen vereist een goede interne flow'
21 sep 18 procent consumenten eet gezonder door coronacrisis
21 sep Recall Albert Heijn worst
21 sep Nestlé's plantaardige 'bacon cheeseburger' verkrijgbaar in de VS
21 sep Nestlé test blockchaintechnologie in Nieuw-Zeeland en Latijns-Amerika
21 sep Heineken: 'Zonder goede data kunnen klanten onze producten niet verkopen.'
21 sep Is het voor u belangrijk om onder hoge snelheid verpakte goederen te wegen en etiketteren? (video)
18 sep Hoe maken we duurzame én voedzame voedingsmiddelen?
18 sep In cafés wordt juist in de laatste uurtjes veel omzet behaald
18 sep Werknemers werken meer uren sinds coronacrisis
18 sep 'Lokaal voedsel kan binnen 5 jaar naar marktaandeel van 25%'
18 sep Listeria: voorkomen beter dan genezen
18 sep Reduceren van give-away: “Mag het ietsje meer zijn?”
17 sep Alle Nespresso cups tegen 2022 CO2-neutraal
17 sep FrieslandCampina gaat duurzamer geproduceerde melk aan andere zuivelbedrijven leveren
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie
uw banner hier?