Doesburgsche Mosterd- en Azijnfabriek: ‘Productdata ruim binnen de deadline 100% betrouwbaar'

08-05 06:03 | bron: FoodPro Network

DOESBURG - Het programma DatakwaliTijd 2.0 stelt eisen aan de productdata van elke leverancier in de levensmiddelen- en drogisterijsector. Ook als je maar één product hebt. Doesburgsche Mosterd is zo’n klein bedrijf. Het lukte hen de productdata ruim binnen de deadline 100% betrouwbaar beoordeeld te krijgen. Maar een ‘piepklein’ bedrijf kan daar geen datamanager voor vrijmaken en het betekent extra werk voor de eigenaar… 

Rokus van Blokland is eigenaar van de Doesburgsche Mosterd- en Azijnfabriek. Hier produceert hij met zijn vrouw en een vaste medewerker slechts één product: de Doesburgsche Mosterd. In vier verpakkingsgrootten van 150, 300 en 600 gram en een colaglas van 150 gram. Daarmee is hij een van de kleinste leveranciers aan de supermarkten, maar aan zijn producten worden dezelfde eisen gesteld: betrouwbare productdata in GS1 Data Source.

100 procent betrouwbaar

De productdata van de Doesburgsche Mosterd in GS1 Data Source zijn 100 procent betrouwbaar bevonden. Het bedrijf heeft dit ruim voor de gestelde deadline van DatakwaliTijd 2.0 voltooid. Rokus van Blokland: “We zijn een piepklein ambachtelijk productiebedrijf, maar om te leveren aan de supermarkt moet je aan de eisen voldoen. Dit soort eisen betekenen voor ons extra werkzaamheden, terwijl ons product al tweehonderd jaar hetzelfde is. Voor ons is er niets veranderd, maar de eisen lopen volgens nieuwe regels.”

Training bij GS1 gevolgd

“Op zich is het voor ons eenvoudig gebleken. Toen de databestanden nog in de kinderschoenen stonden heb ik al eens jaren terug een training gevolgd bij GS1 over barcodes en het invoeren van gegevens. Later kwam er de eis bij dat de data moesten worden gecontroleerd door een externe partij. En ook daar hebben we aan voldaan omdat het vereist is voor levering van ons product. De afnemers hebben ons daarin ook wel aangespoord om de data op orde te brengen.”

Op tijd beginnen

De Doesburgsche Mosterd- en Azijnfabriek mag dan een klein bedrijf zijn en de hoeveelheid werk voor de datapool mag dan kleiner zijn dan bij een multinational, maar het werk moet wel worden gedaan. Welke stap heeft Van Blokland gezet om alle data voor de deadline compleet te hebben?

“Het is een kwestie van op tijd beginnen, om tijdig alle data op een rij te krijgen. Als je dat niet doet krijg je vanzelf een probleem met je afnemers. Je rijdt jezelf in de wielen als je dat niet op een goede manier aanpakt. Ik kan me voorstellen dat grote bedrijven er veel meer moeite mee hebben, maar het principe is hetzelfde.”

Bijhouden en data wijzigen

Waar het wel om gaat is dat je luistert naar je Data Management Service (DMS), zij geven aan waar jouw gegevens nog niet goed zijn. “Daarnaast merk je dat in de loop van de tijd aanpassingen worden gemaakt in GS1 Data Source en zul je jouw productdata daarop moeten wijzigen. Dat is vooral een kwestie van de zaken goed bijhouden. En niet omdat je eigen product of productie is gewijzigd, want dat is bij ons altijd hetzelfde, maar omdat de eisen aan de datapool worden uitgebreid.”

 

Bron: GS1 Nederland - partner FoodPro Network

Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
28 mei Moederbedrijf Douwe Egberts deze week al naar Amsterdamse beurs
28 mei Flinke groei omzet supermarkten in week van Hemelvaart
28 mei Vion gaat transport van personeel anders organiseren
28 mei Ontslagboete wordt toch afgeschaft: noodpakket met maand verlengd
28 mei 'Schuldeisers willen eigenaar worden van HEMA'
28 mei Hoe de houdbaarheid van voedingsmiddelen aanzienlijk verlengd kan worden
28 mei Delino een mosterdgele vloer op maat van elke saus (video)
28 mei Leergang FSSC 22000 Implementatie Training
27 mei Slachthuis Vion in Apeldoorn per direct dicht omdat medewerkers samen in busjes reizen
27 mei Carrefour verlaagt prijzen van nog eens 1.000 producten
27 mei Verbruggen Food Group neemt zoetwarengroothandel Bos-Gooiland over
27 mei Slachthuizen moeten maatregelen nemen om sluiting te voorkomen
27 mei Nestlé, Carrefour en IBM starten blockchainproject (video)
27 mei Download de verschillenmatrix: FSSC, BRC en IFS
27 mei Blijf vanaf 12 euro per dag in contact met uw doelgroep: de voedingsindustrie
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie
uw banner hier?