‘Dieren waar een hoop liefde in gestoken is”

19-07 06:03 | bron: FoodPro Network

HOUTEN - Minder vlees eten, maar dan moet het wél kwalitatief goed zijn. Van een dier dat een goed leven heeft gehad. Een transparante herkomst dus, liefst uit de regio. Dat is wat de flexitariër wil. En deze trend neemt hand over hand toe. 49 procent van de Nederlanders herkent zich hierin.

Maatschappelijk probleem

Informatie over vlees is het best te verkrijgen in slagerijen, vanwege de korte lijntjes. Maar juist de slagerijen verdwijnen uit het straatbeeld. Dit is een maatschappelijk probleem vanwege de groeiende vraag naar puur en diervriendelijk vlees. 

Lef                                

Daarom heeft de vleesbranche een project op poten gezet: inmiddels zijn elf (zij-)instromers bezig met een opleiding waarmee ze ondernemer kunnen worden van een versspeciaalzaak (dus breder opgezet dan een slagerij).

“Als je op de nieuwe trends wilt inspelen – en dat lijkt me noodzakelijk – dan zijn de komende 10 jaar 500 nieuwe brancheondernemers nodig”, aldus Astrid van Hest, programmamanager Ondernemersacademie Food. “De elf mensen die nu net geslaagd zijn, volgen hun passie. En dat doen ze met lef.”

 

Bron: Ondernemersacademie Food





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
14 okt Exportwaarde vlees naar Verenigd Koninkrijk daalt
14 okt Datakwaliteit door inspanning levensmiddelensector 96% betrouwbaar
14 okt Belgische chocolade: kwaliteit telt
11 okt Ahold Delhaize investeert in kunstmatige intelligentie
11 okt Bruins: minder tests op listeria dan gemeld
11 okt Planbureau: Nederlandse voedingsindustrie harder geraakt bij 'no-deal Brexit' dan andere landen in de EU
11 okt ISO 22000:2018 vs. ISO 22000:2005 - de verschillen
11 okt Voedselveiligheid houdt levensmiddelenfabrikanten alert op de kwaliteit van hun perslucht
10 okt Ook grootste vleesverwerker ter wereld betreedt markt voor plantaardige producten
10 okt Pluimveesector in hoger beroep in fipronilzaak
10 okt Nestlé verifieert driekwart van haar toeleveringsketen als ontbossingsvrij
10 okt 10 Tips om uw interne audits te verbeteren
10 okt Draag bij aan voedselveiligheid met detecteerbare artikelen
09 okt Rijker aanbod doet bezoeker van kantine vaker voor vegetarisch kiezen
09 okt Takeaway ziet aantal bestellingen flink oplopen
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie
uw banner hier?