Komt Goudse Kaas wel echt uit Nederland?

DEN HAAG - De kaassector in ons land wil consumenten graag voor Goudse kaas van eigen bodem laten kiezen. Veel Nederlanders denken namelijk ten onrechte dat de Goudse kaas die zij kopen altijd uit eigen land komt. Dat is echter lang niet altijd het geval. De voorkeur van consumenten gaat echter wel uit naar kaas uit eigen land, aldus een onderzoek.
 
Daarom start de kaassector een campagne die mensen bewust maakt dat Goudse kaas die echt uit Nederland komt, te herkennen is aan het Gouda Holland-keurmerk op de verpakking.
 
In een onderzoek van PanelWizard onder 1.037 respondenten van 18 jaar en ouder in opdracht van de Nederlandse Zuivelorganisatie stelt 65% dat Goudse kaas alleen in Nederland mag worden gemaakt. Goudse kaas wordt echter over de hele wereld geproduceerd. Dat geldt echter niet voor de Gouda Holland-kaas. Dat is een 100% Nederlands product, beschermd door de Europese Unie.
 
Onder andere FrieslandCampina, DOC Kaas en Rouveen Kaasspecialiteiten ondersteunen de campagne. Zij maken Gouda Holland-kaas volgens het eeuwenoude recept met Nederlandse melk. 
 
 
Bron: Nederlandse Zuivel Organisatie




Laatste nieuws