Coop groeit met dubbele cijfers

VELP - Supermarktketen Coop heeft over 2018 een verlies geleden van 1,4 miljoen euro. Het verlies is vooral een gevolg van de ombouw van Emté winkels en verdere investeringen. Coop zag zijn online omzet in 2018 verdubbelen, aldus jaarcijfers van het bedrijf.

Coop heeft in 2018 een consumentenomzet van € 1,4 miljard (+18%) bereikt, een stijging met ruim € 0,2 miljard. Deze groei is opgebouwd uit de gezamenlijke consumentenomzet van de 290 Coop-winkels en de sinds begin juli 2018 overgenomen EMTÉ-winkels:

Per 2 juli 2018 heeft Coop 51 EMTÉ-winkels geacquireerd. Daarvan zijn eind 2018 negentien winkels omgebouwd. Daarnaast voegde de organisatie nog eens dertien supermarkten aan haar winkelbestand toe en stootte er een handvol af. Daarmee komt het totaal aantal Coop-winkels op 290 eind 2018; een groei met 27 winkels die vooral eind 2018 zijn geopend. De autonome groei van Coop lag ook boven de marktgroei. Dit lukte mede door aanhoudende investeringen in het bestaande winkelbestand en de zichtbaarheid van  de aansprekende coöperatieve merkwaarden van Coop. Mede dankzij forse marketinginspanningen groeit de klantenkring en is de waardering groot voor deze onderscheidende propositie.

Herco Boer, financieel directeur Coop: “Het afgelopen jaar is Coop enorm hard gegroeid; zowel autonoom, door de overname van EMTÉ-winkels alsook met het stadsconcept CoopVandaag en online. De integratie van de EMTÉ-supermarkten binnen de organisatie verloopt conform plan. In de eerste helft van 2019 wordt de ombouw van EMTÉ-winkels naar Coop afgerond. Dat betekent dat Coop in de eerste helft van 2019 haar 300 supermarkt zal openen.”

“De grote investeringen in 2018 leverden resultaat op in omzetgroei en meer winkelgemak voor de klant. Coop zet haar omzetgroei in 2019 stevig door en blijft gespitst op verdere (online) groei en zichtbaarheid.”

Coop maakt haar volledige jaarcijfers bekend na de ledenraadvergadering op 4 april 2019.

 

Bron: persbericht Coop





Laatste nieuws