Eten en drinken wordt belangrijker tijdens vakanties

04-06 14:31 | bron: FoodPro Network
UTRECHT - Eten en drinken wordt belangrijker tijdens vakanties. Bijna twee derde van de Nederlanders geeft aan hier meer belang aan te hechten dan voorheen. Voor een op de zes heeft het eten en drinken zelfs in sterke mate invloed op de bestemmingskeuze. Aldus grootschalig consumentenonderzoek van Trends & Tourism.
 
In de afgelopen drie jaar heeft 85% van de Nederlanders wel eens een culinaire activiteit ondernomen tijdens vakanties. Streekgerechten eten en het bezoek van lokale markten met streekproducten zijn het meest populair.
 
De deelname aan culinaire activiteiten verschillen per land. Activiteiten als het bezoeken van wijnchateaus en sterrenrestaurants doen Nederlanders relatief vaak in Frankrijk. Food festivals zijn populair in Duitsland en kookworkshops in Italië. 
 
 
Bron: Trends & Tourism, Pretwerk
 
Foto: markthal in Loule (Portugal)




Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
14 jun Ook grootste vleesverwerker ter wereld betreedt markt voor plantaardige producten
14 jun ABN AMRO verwacht 2% tot 5% meer faillissementen in voedingsindustrie
14 jun Heineken: 'Zonder goede data kunnen klanten onze producten niet verkopen.'
14 jun Weet u wat de kosten kunnen zijn als u niet over het juiste compressortype beschikt in uw levensmiddelenproductie?
13 jun Carrefour opent eigen restaurants
13 jun NVWA laat export ernstig zieke dieren naar slachthuizen in België en Duitsland toe
13 jun Unilever zet in op fors meer merken
13 jun De Menken Keuken: Belang data niet altijd direct duidelijk, tot de rekening wordt gepresenteerd...
13 jun 10 Tips om uw interne audits te verbeteren
13 jun Personalised nutrition & health: next level
12 jun Nestlé, Carrefour en IBM starten blockchainproject (video)
12 jun Aandeel vegaburgermaker Beyond Meat zakt na grote stijgingen
12 jun Robots bepalend in toekomst voedingsindustrie
12 jun Kweekvlees mogelijk over twee jaar in de schappen
12 jun ISO 22000:2018 vs. ISO 22000:2005 - de verschillen
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie
uw banner hier?