Amazon Go gaat toch cash accepteren

SEATLLE - Amazon Go, de kassaloze supermarkt van Amazon, gaat in de toekomst toch contant geld aanvaarden. In de VS komt steeds meer kritiek op het elitaire karakter van de winkels. In de VS zijn nog altijd een behoorlijk aantal mensen zonder bankrekening. Bovendien verbieden sommige staten in de VS cashloze winkels.

Amazon zou hiermee zijn klantenkring ook behoorlijk uitbreiden. Op dit moment zijn er 10 Amazon Go winkels die een omzet draaien van circa 15 miljoen euro per jaar. Amazon heeft plannen (om wereldwijd) duizenden Amazon Go winkels te openen.

Amazon introduceerde het eerste concept van de kassaloze supermarkt in december 2016 in Seattle. In de Amazon Go supermarkten kunnen klanten binnenlopen, hun producten pakken en vervolgens de winkel kunnen verlaten zonder een kassa te passeren. De afrekening volgt automatisch.

Amazon zou van plan zijn om de komende jaren in de Verenigde Staten drieduizend kassaloze supermarkten te openen. De eerste Europese kassaloze supermarkt van Amazon Go komt in Londen, aldus ingewijden.





Laatste nieuws